Statoil støtter NHH-forskning

NHH og Statoil har inngått en avtale der Statoil bidrar med 37,5 millioner kroner over fem år.

20.12.2013 - Red.


Midlene skal brukes til støtte for grunnforsking, utvikling av fagmiljø og utdanning ved NHH.

- Dette er en viktig avtale for NHH-miljøet. Vi styrker satsingen på FOCUS-programmet, der målet er å utvikle ny kunnskap om fremtidsrettede organisatoriske løsninger. I tillegg bidrar avtalen til at vi videreutvikler fagmiljøet innen makro- og ressursøkonomi, sier rektor Frøystein Gjesdal.

Avtalen er en videreføring av et samarbeid som startet i 2009.

- Spesielt viktig har samarbeidet vært rundt forskningsprogrammet om styringsformen Beyond Budgeting. Dette har vært et tema som har stått høyt på dagsorden både i Statoil og på NHH, sier Senior Vice President Svein Skeie i Statoil.

Gjennom avtalen vil Statoil bidra med et gaveprofessorat og midler til faglige tiltak for å styrke forskningsbasert kunnskap i grenseflaten makroøkonomi, internasjonal økonomi og ressursøkonomi. NHH omfattes dessuten av Statoils nasjonale satsing med doktorgradsfinansiering på dette området.

- Forskning på petroleumssektoren og hvordan inntektene virker inn på norsk økonomi er et viktig felt. Å ha kontakt med næringslivet har også flere positive effekter. Det gjør at forskningen får større praktisk relevans og vil også være nyttig for studenter som etter hvert skal ut i arbeidslivet, sier administrerende direktør Per Heum i SNF.

Samarbeidet støtter også opp om NHHs internasjonale masterstudium i Energy, natural resources and environment og er et bidrag til å utvikle forskningsbasert kunnskap om sentrale samfunnsområder som energi og bærekraftig utvikling.

Mer informasjon:
Administrerende direktør ved SNF, Per Heum, E-post: per.heum@snf.no, Telefon: 55 95 97 40. Mobil: 90 78 97 43.

Rektor ved NHH, Frøystein Gjesdal, E-post: froystein.gjesdal@nhh.no. Telefon: 55 95 93 16. Mobil: 413 32 610


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive