- Mer bevisst på ledelse som fag

Det første kullet fra NHH Executives lederprogram for Bergen Kommune er uteksaminerte. - Jeg har allerede begynt å bruke det jeg har lært, sier Idrettssjef i kommunen, Terje Reistad.

16.12.2013 - Torill Sommerfelt Ervik


Bergen kommune lederskole er et samarbeid mellom NHH Executive og AFF, og legger vekt på kunnskapsutvikling og ferdighetstrening for den enkelte deltaker. Programmet ble startet opp i fjor og består av ni samlinger på i alt 25 dager. Det første kullet ble uteksaminert forrige uke.

- Det å få et mer analytisk blikk på ledelse er veldig nyttig. Vi har for eksempel lært om hvordan man setter sammen ledergrupper, og som et resultat har jeg allerede endret min ledergruppe, sier Idrettssjef Terje Reistad.

Den samme erfaringen har Alette Hilton Knudsen, som arbeider i Etat for tjenester til utviklingshemmede i kommunen.

- Jeg har byttet ut gruppemedlemmer og arbeider med å redusere gruppestørrelsen som et resultat av lederprogrammet, sier hun.

I tillegg mener hun at det de har lært om teamutvikling er noe av det hun kommer til å bruke mest i sin jobb.

- Jeg er enig. Jeg vil også trekke frem endringsledelse som en viktig del av studiet. Vi har vært gjennom noen tunge prosesser, og det å lære mer om teorien bak har fått meg til forstå at man må arbeide mer med å forberede avdelingen og å få dem til å se at endring er viktig og riktig, sier Reistad.

Det første kullet fra NHH Executive sitt lederprogram for Bergen kommune ble uteksaminert fredag 13.desember.
Foto: Hallvard Lyssand

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive