Holder stand på FT-kåring

NHH kommer på 46. plass i Financial Times' årlige samlerangering av de beste handelshøyskolene i Europa. In English

02.12.2013 - Red.


Dette er to plasser ned fra fjorårets rangering.

- Rangeringen viser at NHH holder stand i en tid der vi får stadig flere konkurrenter. Denne rangeringen legger sammen resultatene fra fem delrangeringer. I år har vi bare vært med på tre av dem, og dette er den viktigste enkeltgrunnen til at vi ikke kommer enda høyere på listen, sier rektor Frøystein Gjesdal.

For å komme med på de ulike delrangeringene stiller Financial Times (FT) krav til antall respondenter i spørreundersøkelsene. På Executive MBA- programmene er kullene små, og svarprosenten må derfor være høy for å få bli med på rangeringen.

- Financial Times viser at vi har utdanning som er internasjonalt konkurransedyktig. FT-rangeringen er likevel ikke det mest sentrale kvalitetsmålet for NHH. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre oss på mange områder innen utdanning og forskning. Noen av tiltakene vil hjelpe oss på rangeringen, mens andre neppe vil gi noen utslag fordi virkningene ikke fanges opp av FTs indikatorer, sier Gjesdal.

Det er HEC Paris som topper årets rangering, mens IE Business School og London Business School kommer på plassene bak. Beste nordiske skole er Stockholm School of Economics på en 21. plass. Totalt var 75 skoler med på årets rangering.

Se hele rangeringen hos Financial Times

NHH gjør det spesielt bra på rangeringen over de åpne lederutviklingsprogrammene, Executive Education. Her ligger NHH og AFF på 17. plass i Europa. Se tidligere sak i Paraplyen

På Master of Management-rangeringen i september kom NHH på 61. plass i verden.

Institutt for samfunnsøkonomi ved NHH kommer også på 7. plass på FTs liste over de ti beste handelshøyskolene innen undervisning i samfunnsøkonomi (teller ikke i samlerangering). Se sak i Paraplyen

Fakta
FTs samlerangering bygger på fem ulike delrangeringer (vekting i parentes): Global MBA (25%), Executive Education Open Programmes (12,5%), Executive Education Custom Programmes (12,5%), Masters in Management (25%) og Executive MBA (25%).


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive