Årets siste nummer av NHH Bulletin

NHH i gründerselskap, rykter på børsen, lønnstap etter permisjon og «Ledelse på hjernen». Dette er fire av sakene i desembernummeret av NHH Bulletin.

18.12.2013 - Sigrid Folkestad


Hva gjør en finansforsker fra NHH og en overlege på nevrologisk avdeling i samme gründerselskap - Holberg EEG?

Sykehus over hele verden

Legen på Haukeland har funnet opp et dataprogram til bruk i epilepsiundersøkelser, mens styreleder Aksel Mjøs tar hånd om selskapsstyring og styrearbeid. De har ambisjoner om å selge programvaren til store sykehus over hele verden.

NHH Bulletins forside viser til et intervju med finansprofessor Karin S. Thorburn. Hun har gjort en analyse av 6 000 oppkjøp for å finne svar på spørsmålet: Hvor mye påvirkes selve kjøpsprisen av hva som skjer med aksjekursen til salgsobjektet mens forhandlingene pågår?

Høyt utdannede taper

En annen studie som presenteres i bladet, og som Aftenposten laget et stort oppslag på forrige uke, er Astrid Kunzes forskning på hva som skjer med kvinners lønn når de får barn og er i permisjon. Studien går rett inn den politiske debatten om Solberg-regjeringen utvidelse av kontantstøtten. Mange mener at to års støtte vil stimulere foreldre til å være lengre hjemme med barna. Kunzes studie omfatter 30 000 kvinner som ble fulgt fra første jobb til de ble mødre første gang, i perioden 1975 til 2001. Resultatene viser at kvinner med høy utdannelse taper mye, og langt mer enn kvinner med lav utdannelse.

Tilbyr anatomisk kapital

- Det er en underliggende forestilling om at det å ha styring på kroppen er ensbetydende med kontrollerte ledere. Det fremstår som en form for anatomisk kapital som ledere tilbyr hodejegere, sier ledelsesspesialist i AFF, Arne Selvik. Han er ute med ny bok; «Ledelse på hjernen». Intervjuet med Selvik ble presentert på Paraplyen forrige uke.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive