Nytt rektorat tar roret

I dag tar det nye rektorteamet ledelsen ved NHH. In English

01.08.2013 - Hallvard Lyssand


- Dette er en svært spennende jobb som jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Frøystein Gjesdal.

Regnskapsprofessoren tiltrer i dag som NHH-rektor, mens FSK-professor Sunniva Whittaker blir NHHs første kvinnelige prorektor.

Det nye rektoratet ønsker å befeste og styrke NHHs posisjon som en ledende handelshøyskole i Europa.
- For å nå dette målet er det nødvendig med et enda sterkere fokus på forskning - spesielt forskning av topp kvalitet. Det er viktig å skape rammebetingelser som legger til rette for konsentrert forskningsinnsats og som belønner kvalitet, sier Gjesdal.

Duoen Gjesdal/Whittaker ble valgt til vervene i april i år. I tillegg til å være rektors stedfortreder, vil prorektor Whittaker ha et særlig ansvar for høyskolens internasjonale aktiviteter knyttet til utdanning. Hun skal lede internasjonalt utvalg og vil dermed ha faglig ansvar for utvekslingsprogrammer og dobbeltgrader. Rekruttering av internasjonale studenter og tilrettelegging for at NHH-kandidatene gis muligheter for internasjonale yrkeskarrierer blir også prorektors oppgaver.

Gjesdal og Whittaker har valgt å utvide rektoratet med to viserektorer, Helge Thorbjørnsen og Gunnar E. Christensen.

SOL-professor og dekan for NHHs doktorgradsutdanning, Helge Thorbjørnsen, blir viserektor for forskning. Han får et særlig ansvar for å videreutvikle og integrere høyskolens faglige virksomhet knyttet til forskning og forskerutdanning. Han er fra før av dekan for forskerutdanning og vil lede det nye utvalget for forskning, formidling og forskerutdanning.

Førsteamanuensis Gunnar E. Christensen fra samme institutt har vært prorektor de siste åtte årene. Han blir nå viserektor for fagressurser med et særlig ansvar for å utvikle og videreutvikle høyskolens strategier og aktiviteter knyttet til rekruttering og oppfølging av faglige medarbeidere. Som i forrige rektorperiode vil Gunnar E. Christensen være leder for tilsettingsutvalget.

- Gjennom valgkamp og forberedelsene til å overta har vi allerede erfart at vi samarbeider godt og utfyller hverandre på en utmerket måte. Nå ser vi fram til å bruke vår erfaring og kompetanse i arbeidet med å nå NHHs ambisiøse mål - i tett samarbeid med NHHs ansatte og studenter, avslutter Gjesdal.

Les mer om rektoratet på nhh.no

Rektoratet 2013-2017: Gunnar E. Christensen (ytterst t.v), Helge Thorbjørnsen, Frøystein Gjesdal og Sunniva Whittaker
Foto: Eivind Senneset

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive