Kronikk-konkurranse for studenter

Forskningsdagene

Studenter som klarer å formidle forskning på en interessant og forståelig måte blir oppfordret til å delta i Forskningsdagenes skrivekonkurranse.

15.08.2013 - Øyvind Torvund


Studenter fra alle landets høgskoler og universitet kan delta i skrivekonkurransen som varer frem mot Forskningsdagene som starter 18. september. Leder for Forskningsdagene, Mildrid Kyte, har forventninger om flere gode bidrag fra NHH-studenter.

- NHH-studenter er kjent for å være engasjerte. I tillegg er økonomi og ledelse temaer som alltid er svært aktuelle og som interesserer mange. Jeg håper også forelesere lar seg engasjere og oppmuntrer studentene til å delta, sier Kyte.

De beste tekstene i konkurransen vil bli publisert i Bergens Tidende og på bloggen studentmeninger.no, som begge er medarrangører av skrivekonkurransen.

Oppgaven til konkurransen er enkel: ta i bruk kunnskapen du har fått underveis i utdanningen, og skriv en tekst som viser hvorfor akkurat ditt fagfelt er interessant.

- Vi ønsker å anerkjenne studentene som viktige aktører i forskning og i vitenskapsformidling. De sitter på svært mye kunnskap om sitt fagfelt, og studentene er fremtidens forskere. Derfor er det viktig å løfte dem frem, sier Kyte.

God vitenskapsformidling handler om å forenkle uten å fordumme, mener Kyte. Hun har troen på at studentene kan skrive om det de har lært på en spennende og interessant måte.

- Jeg håper vi får inn tekster fra mange ulike fagfelt. Dette er en unik mulighet for studentene til å nå ut til et større publikum, og løfte frem det de synes er spennende. Bidragene kan enten aktualisere faget og knytte teorier opp mot samfunnets utfordringer, eller det kan være å presentere egen forskning som er gjort, sier Kyte.

I tillegg til å få tekstene sine publisert for et stort publikum, vil de beste bidragene bli premiert med iPad og gavekort.

Bidrag sendes til forskningsdagene@gmail.com, og merkes med «Skrivekonkurranse». Frist for å sende inn bidrag er 20. september.

Trenger du starthjelp kan du se studentmeninger.no sine skrivetips. Makslengde på teksten er 6700 tegn inkludert mellomrom.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive