Valgdebatt med NRK på NHH

Erna Solberg

NRK har valgt NHH som arena for én av de fire store valgdebattene under stortingsvalget 2013. Debatten vil foregå i aulaen den 29. august.

16.04.2013 - Shreya Nagothu


Arrangementet blir et samarbeidsprosjekt mellom NHH og studentforeningen, NHHS. Kommunikasjonssjef Kristin Risvand Mo er fornøyd.

- Jeg gleder meg til å ønske NRK velkommen tilbake, ti år etter at de avviklet den første partilederdebatten på NHH. Aulaen er en flott arena for direktesendte TV-sendinger og samfunnsdebatt.

Nå starter arbeidet med å sette NHH-preg på folkemøtet.

- Vi avviklet 13 sendinger fra aulaen mellom 2003 og 2007. Det var både partilederdebatter og Brød og Sirkus-folkemøter. NHH bidro på bred front, med underholdning, musikk, forskere i panelet og ikke minst publikum, mimrer Risvand Mo.

Satsing på unge i valgdekningen

NRKs satsingsområder for valgdekningen er «Stort, Ungt og Utfordrende». Prosjektleder for NRKs valgdekning, Linn Sandberg Skarstein, utdyper verdiordene på denne måten:

- Stort både i samarbeidsomfanget internt på NRK og stort på enkeltbegivenhetene, for eksempel partilederdebattene. Ungt som et uttrykk for at vi også ønsker å få med oss velgerne mellom 20 og 30 år. Utfordrende ved å utfordre oss selv på å få levert best mulig, ved å utfordre politikerne til å komme ned fra talerstolen og møte folket og ved å utfordre folket til å bli med i debatten. Dette valget angår oss alle!

Skarstein forklarer at NHH derfor er et passende valg i henhold til satsningsområdene.

- Vi vil være tilstede i unge miljøer i Norge. Avslutningsdebatten blir på Chateau Neuf i Oslo, i forbindelse med at Det Norske Studentersamfund har 200-årsjubileum. NHH er et studentsted som ligger på vestlandet, i Bergen, Norges nest største by. Det er også Ernas hjemby, så det er veldig aktuelt.

Tema fortsatt under diskusjon

Debatten på NHH vil være ett av to folkemøter, blant fire store valgdebatter som NRK gjennomfører.

Det skal velges ut ett tema for debatten, og deretter håndplukkes politikere og eksperter som er relevante innenfor dette området.

- Det er ennå ikke avklart hvem som deltar i debatten, det velges etter at vi har bestemt et tema. På NHH kan det for eksempel være nærliggende å snakke om økonomi, men vi får se, sier Skarstein.

Skarstein forteller også at Jarle Roheim Håkonsen er bekreftet som programleder for debatten på NHH.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive