The Chioce Lab får nasjonal oppmerksomhet

Schrödingers Katt på NHH

I august i år kan hele Norge få se økonomiske eksperimenter i regi av The Choice Lab ved NHH. I dag var nemlig NRK-programmet Schrödingers Katt på opptak på skolen.

04.04.2013 - Hanna Sommerstad


I dag gjestet NRK-programmet Schrödingers Katt NHH for å filme et økonomisk eksperiment med The Choice Lab. Opptaket er en del av en større pakke om The Choice Lab og adferdsøkonomi.

Eksperimentet, som fant sted i personalkantinen, handlet om tillit.

- Vi testet i hvilken grad folk har tillit til andre, og i hvilken grad de virker tillitsvekkende selv. Eksperimentet handlet om villighet til å samarbeide dersom man visste at gevinsten ble større, men med en innlagt usikkerhet på om man selv kom til å profitere på gevinsten. Eksperimentet blir i så måte et speilbilde på samfunnet, hvor store gevinster ofte krever samarbeid - men som igjen krever at man har tillit til andre, forklarte NHH-professor Alexander W. Cappelen og assistentene i The Choice Lab.

En hel pakke

TV-teamet har sammen med The Choice Lab også besøkt blodbanken på Haukeland Sykehus for å finne ut hva som motiverer mennesker til å gi blod. I tillegg har de gjort opptak på en Bergensskole, hvor The Choice Lab arrangerte et eksperiment som undersøkte gutter og jenters konkurransevilje.

Til sammen vil opptakene utgjøre gjennomgangstemaet i det aktuelle Schrödinger-programmet.

Storfornøyde

- Det er nok ukjent for mange at man bruker eksperimenter i økonomisk forskning, sier NHH-professor Alexander Wright Cappelen.

Han ble intervjuet av programleder Eldrid Borgan, som var veldig fornøyd med det hun og resten av tv-teamet fikk ut av dagen på NHH.

- Her har alt gått på skinner. Vi er strålende fornøyde og har fått høre om mange spennende resultater, sa hun.

Programmet vil bli vist på NRK i august i år.

Schrödingers Katt på NHH
I dag gjestet NRK-programmet Schrödingers Katt NHH for å filme et økonomisk eksperiment med The Choice Lab.
Foto: Hallvard Lyssand

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive