NHH Bulletin med nytt nummer

NHH Bulletin nr. 1, 2013 (Ill.: Willy Skramstad)

En av sakene i denne utgaven er «Lønnsomt uten budsjettene», som tar for seg bankenes bruk av tradisjonelle budsjetter. Paradokset er at disse bankene ser ut til å være mindre lønnsomme enn de som er åpne for nye, mer fleksible styringssystemer.

25.04.2013 - Sigrid Folkestad


En annen sak i det nye NHH Bulletin er hentet fra SNF, er prosjekt der blant andre NHH-professor Jostein Lillestøl finstuderer hva som kjennetegner skattesnyterne.

Nordmenn skjuler store inntekter og formuer i utlandet. Hva er forskjellene mellom skattytere og skattesnytere, spør forskerne.

Arne Selvik og andre AFF-representanter i London. (Foto: Hallvard Lyssand)
Arne Selvik og andre AFF-representanter i London.
Foto: Hanna Sommerstad

Arne Selvik fra AFF er blant de fremste norske ekspertene på bedriftsstyre.

I januar i år var han invitert til det britiske parlamentet i London sammen med fire andre norske delegater. Temaet for dagen? Den norske kvoteringslova og kvinner i norske styrerom.


Kjell Gunnar Salvanes (Arkivfoto)
Kjell Gunnar Salvanes.

Overvekt av jenter i ungdomsskoleklasser er positivt for jenters karriere senere i livet, men det slår negativt ut for gutter. De tar kortere utdannelse og de får dårligere betalte jobber.

Dette er den kortfattede konklusjonen i professor Kjell Gunnar Salvanes artikkel «Under Pressure? The Effect of Peers on Outcomes of Young Adults», som nylig ble publisert i Journal of Labor Economics.

- Det store lerretet vi spenner opp i et mer langsiktig forskningsprosjekt, som dette er en del av, er å finne ut hvorfor barn blir så forskjellige når de blir voksne; hvorfor noen får de gode jobbene, mens andre får et mer slitsomt liv, sier Salvanes i NHH Bulletin.


Erik Mamelund (Foto: Siv Dolmen)
Erik Mamelund.
Foto: Siv Dolmen

Ville bli samfunnsøkonom. Ble revisorkonge. Erik Mamelund er utgavens kandidatprofil.

Last ned magasinet i pdf-versjon på nhh.no



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive