NBIM inviterer studenter til sommerskole

NBIM-logo

Norwegian Finance Initiative (NFI) ved NBIM vil motivere studenter til å ta en doktorgrad i finansiell økonomi. Ett av virkemidlene er å arrangere en sommerskole i samarbeid med blant andre NHH og med hovedforeleser fra Yale. In English

19.04.2013 - Shreya Nagothu


Sommerskolen er et samarbeidsprosjekt mellom NHH, BI, NTNU, UiO og UiS.

I år har NHH hovedansvar for organiseringen.

Styrke vitenskapelig forvaltning av oljefondet

Michael Kisser (Arkivfoto)
Michael Kisser.

- NBIM er svært interesserte i å støtte talentfulle studenter som vil ta doktorgrad i finans og å styrke det norske finansmiljøet, sier Michael Kisser ved Institutt for finans ved NHH.

Kisser leder komiteen, bestående av representanter fra alle institusjonene, som har satt sammen programmet for sommerskolen.

NBIM har satt i gang NFI for å støtte finansiell forskning og utdanning med relevans for forvaltningen av det norske oljefondet. Initiativet har fokus på å bygge opp det vitenskapelige grunnlaget for forvaltningen. Relevante områder innenfor finans som blir lagt vekt på er for eksempel aktivaprising, porteføljeteori, selskapsfinans, eierstyring, osv.

NFI har tiltak rettet både mot studenter og fagmiljøer. For eksempel medfinansierer de professorater og deler ut pris til beste masteroppgave innen relevante fagområder.

Yale-professor på programmet

Kisser er veldig fornøyd med programmet på det som blir den aller første sommerskolen.

- Professor William Goetzmann fra Yale University er hovedforeleser på sommerskolen. Han har en svært solid akademisk bakgrunn og lang erfaring relatert til forvaltning av oljefondet, sier Kisser.

- Det vil også være andre bidragsytere fra norsk akademia, som skal sørge for et helhetlig program. NFI og NBIM vil i tillegg gi informasjon om praktiske forhold rundt en doktorgrad i finansiell økonomi og mulighetene som følger, legger han til.

Oppfordrer studentene om å søke

- Jeg håper studentene ikke er redd for å søke. Man må ikke ha bestemt seg for å ta en doktorgrad og man forplikter seg heller ikke til det. Dette er bare en anledning til å se hvilke muligheter en doktorgrad i finansiell økonomi kan by på.

I første omgang søker de masterstudenter, men Kisser sier at også bachelorstudenter er velkomne til å søke.

Søknadsfrist er 10. mai 2013.

Les mer om sommer skolen på NBIMs nettsider



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive