Speidet etter karrieremuligheter

Karrieredagen onsdag 10. oktober 2012 (Foto: Hallvard Lyssand)

I går inviterte Næringslivsutvalget ved NHHS til årets karrieredag. Over 80 bedrifter fylte aulaen og nær sagt hele servicebygget med stands for å profilere seg overfor NHH-studentene.

11.10.2012 - Hanna Sommerstad


- Ved å snakke med bedriftsrepresentantene på en uformell arena har studentene en unik mulighet til å danne seg et inntrykk av potensielle arbeidsgivere, samtidig som de kan knytte direkte kontakt med bedriftene, sier leder for karrieredagen, Kristine Asbjørnsen Devold, til Paraplyen.

Impulser begge veier

Både kjente og mindre kjente bedrifter benyttet i går sjansen til å promotere seg selv. MEC (tidligere Mediaedge:cia) var én av disse bedriftene. For deres administrerende direktør representerte gårsdagen et gledelig gjensyn med sin gamle skole. Harald Eide-Fredriksen ble nemlig selv uteksaminert fra Norges Handelshøyskole (NHH) i 1993.

- For meg er det alltid godt å være tilbake. Jeg syns dager slik som i dag er en fin anledning ikke bare å promotere vår egen bedrift, men også til å få impulser og spennende, kritiske spørsmål fra studentene her, sa Eide-Fredriksen til Paraplyen i går.

Rustet til jobbsøking

Etter lunsj ble det avholdt to runder med internship-presentasjoner fra bedriftene, før dagen ble avsluttet med populærforedrag av Olav Thon i en nærmest fullstappet NHH-aula.

Som en slags forberedelse til Karrieredagen, ble også Kursdagen avholdt tirsdag denne uken. Da holdt Deloitte caseløsningskurs med reelle cases fra deres jobbintervjuer.

- Det er viktig å gjøre studentene godt rustet til de mange ganger svært tøffe intervjurundene de må gjennom for å komme inn på arbeidsmarkedet, påpeker karrieredagsleder Devold.

Harald Eide-Fredriksen fra MEC på karrieredagen 2012 (Foto: Hallvard Lyssand)
Harald Eide-Fredriksen, administrerende direktør i MEC, fikk et gledelig gjensyn med sin gamle skole da han sto på stand under karrieredagen i går.
Foto: Hallvard Lyssand

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive