- Viktig valg for økonomien

Ambassadør Barry B. White

USAs ambassadør til Norge, Barry B. White, gjestet NHH i går. Han snakket til studenter og ansatte om amerikansk politikk og det forestående presidentvalget. In English

17.10.2012 - Hanna Sommerstad (tekst og foto)


Den amerikanske ambassadøren holdt i går gjesteforelesning for studentene som tar faget SAM030 International Trade and Economic Growth. I tillegg holdt han et lunsjseminar for deler av fagstaben. White har bakgrunn som jurist, med utdanning fra Harvard College og Harvard Law School. Han har vært USAs ambassadør til Norge siden 2009.

- Det forestående amerikanske valget blir svært viktig for både USAs og verdens økonomi, sa White.

Han viste til at de to presidentkandidatene, sittende president Barack Obama (demokrat) og hans utfordrer, Mitt Romney (republikaner), har to svært ulike tilnærminger til hvordan de skal skape vekst i den amerikanske økonomien.

- Velgerne er opptatt av økonomi

Temaer rundt økonomi er nettopp det som troner høyest på listen over hva amerikanske velgere bryr seg mest om når de den 6. november i år skal gå til valgurnene.

White fortalte at de viktigste valgkampsakene nå dreier seg om sysselsetting, budsjettspørsmål, skattepolitikk, sosial sikkerhet og ulike velferds- og forsikringsordninger knyttet til helse.

- Opposisjonen mener at Obamas største politiske feil er at han har fokusert for mye på helsereform og for lite på økonomi, sa ambassadøren.

White mener imidlertid selv at presidenten har fokusert mye på øknomi og sysselsetting i sin første periode, og at helsereformen vil ha en positiv innvirkning også på de økonomiske programmene som Obama har innført.

- Den største forskjellen på USA og mange europeiske land er graden av statlig innblanding i økonomien. I Europa, og særlig i Norge, ser vi at staten er mye tyngre inne i økonomien enn i USA, sa White.

USAs ambassadør til Norge, Barry B. White, gjestet NHH i går.
USAs ambassadør til Norge, Barry B. White, gjestet NHH i går.
Foto: Hanna Sommerstad

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive