20-års jubileum for Warsaw University of Technology Business School

Warsaw University of Technology Business School

NHH var blant de sentrale aktørene da Warsaw University of Technology Business School (WUTBS) ble opprettet i 1992. Denne uken ble det feiret 20-årsjubileum.

26.10.2012 - Red.


I 1992 - tre år etter murens fall - ble det opprettet et MBA-program ved Warsaw University of Technology (Politechnika Warszawska).

Roger S. Bivand (Arkivfoto: Hallvard Lyssand)
NHH-professor Roger Bivand var WUTBS' første direktør.

Programmet ble til gjennom et samarbeid mellom WUT, HEC Paris, London Business School og NHH, og NHH-professor Roger Bivand ble skolens første direktør.

Undervisningen ble lagt til en gammel og trekkfull bygning brukt som militærhøyskole fra 1920-1939, og som den første tiden fortsatt hadde veggene prydet med bilder av panservogner og infanterister i battledress.

Todagers feiring

Denne uken ble 20-årsjubileet feiret over to dager med deltakelse fra samtlige av disse institusjonene, og flere av programmets "founding fathers" var med, blant andre professorene Jean Paul Larçon fra HEC, Alastair Nicholson fra London Business School, og Roger Bivand og Rolf Brunstad fra NHH.

Prorektor Gunnar Christensen representerte NHHs rektorat, og fra NHH deltok forøvrig Tor Aase Johannesen som på forsommeren de siste årene har ledet et kurs i innovasjon og entreprenørskap på NHH for WUTBS-studentene, og som også er involvert i et samarbeid om utvikling av en ny mastergrad i entreprenørskap.

Tirsdag ga skolens direktør Witold Orłowski en utførlig oversikt over utviklingen fra 1991 og frem til i dag, som har vært svært positiv, både med hensyn til programmets akademiske nivå, og når det gjelder antall studenter. Programmet er i dag ett av Polens mest anerkjente masterprogrammer, og nyter stor anerkjennelse blant landets næringsliv og politiske ledelse.


Hedret for innsatsen

Rolf Jens Brunstad (WUTBS-jubileum)
Rolf Brunstad mottar diplom som honorary professor.

Det ble delt ut diplomer og medaljer til dem som enten har vært med fra starten eller som på én eller annen måte har gjort en stor innsats for programmet.

Blant dem ble Rolf Brunstad og professor Alastair Nicholson, som begge har undervist samtlige kull siden starten i 1992 utnevnt til Honorary Professors, en tittel som tidligere ble tildelt professor Arne Kinserdal fra NHH i forbindelse med 10 års jubileet.

Skolens hittil tre direktører Roger Bivand, Zbigniew Turowski og Witold Orłowski, ble hedret for sin innsats med en utmerkelse fra HEC.

Turowski som går over i pensjonistenes rekker, ble i tillegg hedret med WUTs rektors pris, og taler fra HEC, LBS og NHH.

Relativt ukjent soldat

I forbindelse med jubileet ble det onsdag under militær honnør avduket en plakett til minne om at den allierte øverstkommanderende under 1. verdenskrig, den franske marskalk Ferdinand Foch, hadde besøkt den tidligere militærhøyskolen i 1923 i forbindelse med at han ble utnevnt til honorær marskalk av Polen.

Den franske ambassadøren, som holdt tale ved avdukingen, kunne også opplyse at en relativt ukjent kavalerikaptein ved navn Charles de Gaulle hadde holdt gjesteforelesninger ved skolen tidlig på 1920-tallet.

Jubileet ble avsluttet med at Jean Paul Larçon ble kreert til den 35. æresdoktoren ved Politechnika Warszawska.

Roger Bivand, Rolf Jens Brunstad og Tor Aase Johannessen

Warsaw University of Technology Business Schools hjemmeside


WUTs rektor, Jan Szmidt
WUTs rektor, Jan Szmidt, taler før avdukingen.
Rolf Brunstad
Rolf Brunstad foran minneplaketten for Ferdinand Foch.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive