Vår mann i London

John Arne Riise og Idar Hunskår Furevik (Privat foto)

NHH satser på internasjonalisering, og det kommer også høyskolens kontorfaglærlinger til gode. I øyeblikket er Idar Hunskår Furevik på praksisopphold ved Norwegian-British Chamber of Commerce i London.

13.11.2012 - Hallvard Lyssand


Idar Hunskår Furevik begynte sitt toårige løp som kontorfaglærling ved NHH høsten 2011.

Etter å ha vært utplassert ved ulike administrative avdelinger ved NHH i ett år reiste han på et tremåneders praksisopphold ved Norwegian-British Chamber of Commerce (NBCC) i London i midten av september.

Frem til 21. desember er de gule bussene byttet ut med London-tuben. Furevik pendler ca. 30 minutter fra KFUKM-hjemmet i Holland Park til NBCCs hovedkvarter ved Picadilly Circus, der han deler kontor med General Manager og Marketing & Event Manager.

- De er veldig flinke til å inkludere meg i arbeidet. Oppgavene er dessuten veldig varierte og ingen dager er like, forteller Furevik.

Han har blant annet ansvaret for NBCCs nyhetsbrev som går ut til 2000 abonnenter, og sørger for oppdateringer på sosiale medier. Videre jobber han med forberedelser til og gjennomføring av ulike arrangement. Det kan være alt fra næringslivsrettede foredrag til julemiddag i samarbeid med Sjømannskirken, eller å arrangere cruise på Themsen.

- NBCC arrangerer ca. 40 "events" i året. Mange av disse foregår på kveldstid, så det blir noen timer med kveldsjobbing, sier Idar.

- I tillegg til det daglige kontorarbeidet får jeg være med på møter, og treffe alt fra den norske ambassadøren til Storbritannias Minister of Trade & Investment, Lord Green, legger han til.

Til tross for at de nærmeste kollegene er norske, er arbeidsspråket naturlig nok engelsk.

Kontorfaglærlingen bekrefter at det er også er en del andre forskjeller mellom arbeidstilværelsen i Breiviken og London.

- Mye er mer formelt her borte. Jeg går for eksempel i dress hver dag, og det blir lagt veldig stor vekt på høflighet og profesjonalitet i jobbsammenheng, sier han.

Arbeidsdagen i metropolen har dessuten tidvis en kjendisfaktor som nok er mangelvare i Helleveien og omegn. I forbindelse med et arrangement i samarbeid mellom NBCC og London-klubben Fulham FC, fikk Idar treffe Fulham-spilleren John Arne Riise være med da NBCCs Marketing Manager intervjuetfotballproffen.

Les intervjuet med John Arne Riise i NBCCs nyhetsbrev

Les mer om NBCC

Kontorfaglærling Idar Hunskår Furevik og fotballproff John Arne Riise (Privat foto)
Kontorfaglærling Idar Hunskår Furevik og fotballproff John Arne Riise.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive