Strammere budsjett i 2013

Aud. Dag Coward

NHH-styret ble mandag 5. november 2012 orientert om det krevende arbeidet med budsjettet for 2013. Større utgifter til inventar og utstyr i nybygget enn det som er avsatt, kombinert med ombygging av Dag Cowards auditorium, krever innstramminger og tilføring av virksomhetskapital.

07.11.2012 - Kristin Risvand Mo


Styret vedtok et foreløpig forslag til budsjett for 2013 på ca. 421 mill. kroner.

I forslaget holdes rammen til drift og stillinger i henhold til planene i langtidsbudsjettet, mens det settes av flere midler prosjektrettede tiltak.

Ett av disse er inventar og utstyr i nybygget. I langtidsbudsjettet, som ble vedtatt i juni, er det satt av 20 millioner kroner til inventar og utstyr. Det er senere gjort nye beregninger på innredning som viser at denne prognosen er for knapp.

Innsparingsliste

I forslaget til 2013-budsjett er det derfor satt av 33 millioner til inventar og utstyr i nybygget, også dette er noe lavt i forhold skisserte behov. Styret ble orientert om at det jobbes med en potensiell innsparingsliste og at arbeidet så langt har vært godt og konstruktivt.

I behandlingen av saken sa styret at kuttene ikke måtte gå på bekostning av nybyggets standard, særpreg og evne til å ta i bruk nye undervisningsformer.

Styret har tidligere vedtatt at ombyggingen av Dag Cowards auditorium skulle skilles ut fra nybyggprosessen og gjennomføres som et eget prosjekt. Mandag ble det vedtatt å starte ombyggingen i 2013. 10 millioner kroner er satt av til dette i det foreløpige budsjettforslaget. Planene for ombygging vil bli presentert i større detalj senere.

Positive til bruk av virksomhetskapital

I behandlingen av budsjettforslaget for 2013 la styret vekt på at virksomhetskapitalen bør være tiltenkt langsiktige investeringer, som nybygget og ombyggingen av Dag Coward.

Videre sa styret at det, til tross for de knappe rammene i 2013, på sikt er viktig å øke rekrutteringen av PhD-studenter og at satsingen på pedagogikk må videreføres i 2013.

I forslaget til budsjett for 2013 er det, i tråd med regjeringens forslag til statsbudsjett for 2013, ikke lagt inn midler til noen økning av nye stipendiatstillinger.

Budsjettet for 2013 skal vedtas på styremøtet i desember.

Styret vedtok også en justert fremdriftsplan for arbeidet med strategi for 2014-2017 og rammer for og utkast til tidsplan for valg av rektor og styremedlemmer til NHHs styre i 2013.

Se alle saksfremlegg her.

Les faglig innslag av Gunnar Christensen her (PPT).


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive