Redegjorde for omorganiseringen

Ole Hope

Status for omorganiseringen av sentraladministrasjonen ble gjort opp under et allmøte for de ansatte mandag denne uken. - Vi skal være ferdig ultimo april, og vi skal gjøre en skikkelig jobb, sa administrerende direktør Ole Hope.

22.03.2012 - Knut André Karlstad


Hope, HR-sjef Christina Brunner og flere avdelingsledere redegjorde for arbeidet som er gjort så langt, og de ansatte fikk en kort orientering om hver avdeling, slik de blir seende ut etter at ny organisasjon er implementert. Ole Hope forklarte hvorfor tidspunktet for endringene har blitt flyttet.

- Det var en alt for ambisiøs plan. Hadde vi holdt det tempoet hadde vi ikke gjort en forsvarlig jobb. Vi skal være ferdig ultimo april, og vi skal gjøre en skikkelig jobb, sa han.

Arbeidet med omorganiseringen går nå over i den siste fasen, som er drøfting med fagforeningene, samtaler med den enkelte ansatte, deretter innplassering av ansatte i nye stillinger og implementering.

Avdelingslederne har fått i oppdrag å skrive forenklede stillingsbeskrivelser for alle stillinger, og disse er nå i ferd med å bli samlet inn.

- Når vi har mottatt alt fra avdelingene, vil vi gå gjennom dette på HR-avdelingen. Vi må se helhetlig på bemanningsplanen i sentraladministrasjonen. Så skal bemanningsplan og forenklede stillingsbeskrivelser drøftes med tjenestemannsorganisasjonene, forklarte HR-sjef Christina Brunner.

Flesteparten i linjen

Etter omleggingen vil det være seks administrative avdelinger på NHH: HR-avdelingen, Avdeling for styring, økonomi og drift, Avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt, Studieadministrativ avdeling, Forskningsadministrativ avdeling og Avdeling for eksternt rettet virksomhet.

De tre sistnevnte er de som blir mest endret i forhold til dagens situasjon, sammen med Avdeling for styring, økonomi og drift, hvor blant annet dagens IT-avdeling og deler av Administrativ og teknisk driftsavdeling skal ligge.

I tillegg vil det være et lite ledelsessekretariat, samt en ny funksjon som direktør for internasjonale relasjoner. Det vurderes om det også skal legges ytterligere ressurser i denne funksjonen, men hvor mange er ennå ikke avklart.

- Det er ingen hemmelighet at jeg ønsker de fleste ressursene plassert i linjen i organisasjonen, sa Ole Hope under møtet.

Ny avdeling, nye ledere

Dagens NHH Executive blir sammen med SNF seksjoner i Avdeling for eksternt rettet virksomhet. Det forventes at NHH vil bli majoritetsaksjonær i SNF i løpet av våren, og SNF vil forbli et aksjeselskap i NHH-miljøet. Prosessen med å finne en leder for avdeling for eksternt rettet virksomhet settes i gang.

- Idéen bak CCP-logikken fra NHH 2021 skal inn her: Én dør inn for det betalende markedet. Ideelt sett er avdelingsleder her også administrerende direktør i SNF. Jan (Haaland red.) og jeg skal utarbeide stillingsbeskrivelsen her sammen med styret i SNF. Vi ønsker en person med faglig legitimitet utad i markedet og innad i fagmiljøet, sa Hope.

Elisabeth Løvenholm, som i dag er leder for NHH Executive vil gå av med pensjon fra 1. september, så denne seksjonen vil også få ny sjef. I tillegg er man i disse dager i gang med ansettelsesprosessen av avdelingsleder for Forskningsadministrativ avdeling. Håpet er å ha en innstilling på plass like over påske.

Christina Brunner
HR-sjef Christina Brunner
Foto: Hallvard Lyssand

Veien videre

Ledelsen ønsker å styrke administrasjonen med noen stillinger. HR-avdelingen vil utvides med en stilling som skal jobbe med organisasjons- og lederutvikling. Man ønsker også å styrke både forskningsformidling og web i Avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt. Dette skal gjøres gjennom en omfordeling av oppgaver samt mulig oppbemanning med ett årsverk.

HR-sjef Christina Brunner orienterte så om den videre prosessen. Ansatte som har oppgaver som i det vesentlige blir videreført vil bli direkte innplassert i ny stilling. Dette gjelder også for noen av seksjonslederstillingene. Disse stillingene har ansatte både en rett og en plikt til å inntre i.

For gjenværende stillinger, vil det bli foretatt en forenklet søknadsprosess. Dette gjelder også stillinger med seksjonslederfunksjon. Det er kun ansatte som er i omstilling som kan søke disse stillingene.

Dersom noen av stillingene ikke blir besatt av ansatte som er i omstilling defineres disse som ledige, og vil bli lyst ut eksternt.

HR-avdelingen vil, i samarbeid med avdelingslederne, ha samtaler med hver enkelt i denne delen av prosessen.

- Med én gang vi har en dato, kommer vi til å gå ut med det, sa Brunner.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive