Professor Andersen

Gisle Andersen (foto: Hallvard Lyssand)

Gisle Andersen fra Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon ble i går det siste tilskuddet til NHHs professorstab.

28.03.2012 - Knut André Karlstad


Andersen kommer fra stillingen som førsteamanuensis, etter at opprykket formelt ble godkjent i Tilsetningsutvalget (TU) tirsdag. Professortittelen hans vil gjelde fra 15. september 2011, som var søknadsfristen for opprykk.

- Jeg er veldig glad, veldig fornøyd og litt stolt. Jeg er takknemlig for at NHH legger godt til rette for forskning, både sentralt og på instituttnivå, sa Andersen da opprykket var et faktum. Han er også fornøyd med å ha fått anledning til et lengre forskningsopphold ved University of Lancaster, som han selv beskriver som «helt ideelt».

Andersens forskning er innenfor områdene korpuslingvistikk og pragmatikk/diskursanalyse.

- Jeg har prøvd å dreie forskningen min etter at jeg ble ansatt her i relevant fagspråklig retning i forhold til NHHs fagområder. Først og fremst i retning terminologi og bruk av datateknologi i språkvitenskapelig arbeid. Det handler blant annet om å utvikle systemer for å systematisk undersøke engelskens påvirkning på norsk vokabular, både fagspråklig og allmennspråklig, forklarer han.

Gisle Andersen ble ansatt som førsteamanuensis ved NHH høsten 2008. Før det var han forskningsdirektør ved Unifob Aksis. Andersen tok doktorgraden ved Universitetet i Bergen (UiB) i 2000, med avhandlingen Pragmatic markers and sociolinguistic variation.

Gisle Andersen og Jan I. Haaland
Gisle Andersen (t.v.) får blomster og gratulasjoner fra rektor Jan I. Haaland idet opprykket er et faktum.
Foto: Knut André Karlstad

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive