Nytt NHH Bulletin

NHH Bulletin nr. 1, 2012

Årets første utgave av NHH-miljøets blad er kommet. Ett av temaene er hentet fra årets FIBE-konferanse med tittelen «Beslutninger - teft eller tanke». AFF feirer 60-årsjubileum, og NHH Bulletin har besøkt Solstrandprogrammet.

12.03.2012 - Sigrid Folkestad


Det følgende er noen av temaene som blir tatt opp i NHH Bulletin nr. 1, 2012.

Beslutninger - teft eller tanke?
- Hvis det oppstår en kritisk situasjon, bør kanskje ikke din første innskytelse være å gripe etter permen i hyllen, sier kriseforsker Bjørn T. Bakken.

Intuisjon bør tas i bruk i situasjoner der en ikke kan analysere seg frem til en optimal løsning, sier psykologiprofessor Gerd Gigerenzer fra Max Planck Institute for Human Development i Berlin. Han var en av hovedinnlederne på årets FIBE-konferanse ved NHH.

Hvorfor skal noen bli ledet av deg?
- Så mange folk ender opp med en viktig jobbtittel. De tror de er ledere. Well, guess what? Det er de ikke. En jobbtittel gjør deg ikke til leder. Det gir deg rasjonell, lovlig autoritet. Ikke noe annet, sier professor Gareth Jones, som nylig foreleste på AFF Solstrandprogrammet.

- Det går en linje i karrieren til mange ledere. De har vært elevrådsledere, redaktører i skoleaviser eller sittet i russestyrer. Miljøet ved NHH fremelsker dette. Her får en mulighet til å stikke seg fram i all mulig aktivitet, sier Espen Marcussen, Head of Corporate Finance, Norway Nordea.

Toppledere sitter trygt etter konkurser
Det er oppsiktsvekkende at så mange toppledere beholder ledende posisjoner etter å ha ført et selskap til konkurs, mener finansprofessor Karin S. Thorburn. Bedriftsdød ser ut til å bety lite for topplederes videre karriere.

Bladet finnes i pdf-versjon på nhh.no


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive