Ny bok fra Simonnæs

Ingrid Simonnæs (foto: Eivind Senneset)

Professor Ingrid Simonnæs fra Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon er i disse dager aktuell med en ny bok.

22.03.2012 - Red.


Boken Rechtskommunikation national und international im Spannungsfeld von Hermeneutik, Kognition und Pragmatik (304 sider, Berlin: Frank & Timme) ble nylig lansert på bokmessen i Leipzig.

Rechtskommunikation

Boken inneholder et utvalg av forfatterens tidligere publiserte artikler. De respektive problemstillinger er kommentert i lys av ny erkjennelse og oppdatert litteratur samt tilordnet overordnete relevante tilnærminger som hermeneutikk (fortolkningslære), kognisjon og pragmatikk.

Analysen i de enkelte artikler tar for seg språklige fenomen som bl.a. terminologi og tekstsjangre samt at analysen og tilhørende kommentarkapittel hele tiden fokuserer på det nødvendige samspillet mellom teori og praksis. Kunnskap om og innsikt i disse fenomen samt relevante teorier er sentrale forutsetninger for en vellykket fagkommunikasjon. Analysen tar for seg i det alt vesentlige bilingval fagkommunikasjon (oversettelser fra ett språk til et annet) innenfor norsk og tysk rett.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive