Management accounting - fremdeles relevant?

Konferanse (foto: Knut André Karlstad)

27. og 28. mars var management accounting-forskere samlet til workshop på NHH.

Oppdatert med bilder fra konferansen 28. mars.

27.03.2012 - Knut André Karlstad


Ca. 20 forskere fra hele Europa møttes for å ta opp relevante problemstillinger i regi av Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap. Mange av våre egne stipendiater presenterte under seminaret.

I 1987 skrev Johnson og Kaplan en artikkel med tittelen Relevance Lost, The Rise and Fall of Management Accounting, hvor de argumenterte for at det konvensjonelle tankegodset i faget var gått ut på dato. Siden den gang har mange nye grener kommet til, som ABC (Activity based costing), balanced scorecard og beyond budgeting. Hvorvidt dette er forbedringer av faget er bakteppet for seminaret.

Last ned programmet til konferansen

Hanne Nørreklit
Professor Hanne Nørreklit fra Instituttet åpnet seminaret.
Foto: Knut André Karlstad
Falconer Mitchell
Professor Falconer Mitchell fra University of Edinburgh var første foredragsholder. Han snakket blant annet om relevans i forhold til informasjon. - Når det gjelder kost-nytte for informasjon: The Royal Bank of Scotland var på et tidspunkt den største banken i verden. Så kollapset den. Åpenbart var dette noe jeg ville snakke til MBA-studentene mine om, så jeg sjekket ut bankens årsberetning. Den var på 350 sider. Det er på linje med to doktorgradsavhandlinger, sa professoren.
Foto: Knut André Karlstad

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive