Fikk pris for masteroppgave

Premie

En artikkel basert på NHH-kandidatene Rune Mofoss og Lars Nederberg sin masteroppgave har blitt kåret til den beste for 2011 av tidsskriftet Praktisk økonomi og finans.

23.03.2012 - Knut André Karlstad


Tidsskriftet holder hvert år konkurransen «Beste artikkel basert på masteroppgave». Sammen med sine veiledere Vidar Schei og Therese Sverdrup (SOL) gikk altså Mofoss og Nederberg helt til topps med artikkelen De første avgjørende minuttene? En multimetodestudie av teametablering.

Nytting planlegging

Artikkelen belyser problemstillinger rundt etableringer av team i arbeidslivet. Forfatterne finner at team som bruker mye tid til planlegging fungerer betydelig bedre enn team som ikke gjør dette. Med planlegging menes da at man har en handlingsplan for hva man skal gjøre, og en samhandlingsplan for hvordan teamet skal jobbe sammen. De positive effektene av godt forarbeid gir både bedre effektivitet og høyere grad av tilfredshet blant teammedlemmene.

- De fleste team synes derfor å ha nytte av å bruke tid på planlegging i starten - heller enn å bli for handlingsorienterte. Ved å utarbeide klare handlings- og samhandlingsplaner kan teamet legge et grunnlag som gjør det robust i forhold til de ulike oppgave- og relasjonsrelaterte utfordringer det kan møte, konkluderer forfatterne.

Solid arbeid

Juryen lot seg imponere over arbeidet, og karakteriserer oppgaven som forskningsmessig solid.

Praktisk økonomi & finans
Praktisk økonomi & finans, nummer 1-2012.
Foto: Universitetsforlaget

- Forfatterne viser at konkrete og enkle tiltak i startfasen kan ha stor positiv virkning på effektiviteten. Vi tror alle involvert i teamarbeid vil finne artikkelen interessant og nyttig. Studien er et godt eksempel på relevant empirisk forskning gjennomført på en solid måte innenfor et lite utforsket område, heter det i begrunnelsen.

Artikkelen har også gått igjennom ordinær fagfellevurdering, og i uttalelsen derfra sies det blant annet at «artikkelen er svært god fra et mastersynspunkt».

Prisen er på 10.000 kroner og artikkelen er også på trykk i årets første nummer av tidsskriftet. Mofoss er i dag trainee i PwC og Nederberg jobber som førstekonsulent i Forsvarets logistikkorganisasjon.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive