Invitert til å tjene verden

Serving the world (foto: FN)

FN ønsker flere nordmenn blant sine ansatte og besøkte NHH under mottoet «Serving the world».

03.05.2012 - Knut André Karlstad


- Vi vil gjerne se flere nordmenn i internasjonale organisasjoner. Vi er virkelig underrepresentert. I dag er det ca. 500 personer, og vi vil gjerne se en dobling av det antallet, sa Lars Andersen, rekrutteringsansvarlig i Utenriksdepartementet.

Studenter fra bachelor til PhD-nivå hadde møtt opp i Finn Kydlands auditorium for å få med seg hva FN hadde å by på av jobbmuligheter. Og det var ikke få. Med 44.000 ansatte over hele verden burde det være stillinger for enhver smak.

HR-representanter fra ulike deler av FN-systemet, inkludert Verdensbanken, ga korte presentasjoner av sine avdelinger og tips til søknadsprosessen. Språk og felterfaring var to karakteristikker som stakk seg frem.

- Gjør det jeg ikke gjorde. Få erfaring fra felten, og få den så tidlig som mulig, var rådet fra Terje Eid-Hviding fra FNs utviklingsprogram. I tillegg trakk flere av talerne frem språkkunnskaper utenom engelsk som et pluss, men ikke en absolutt nødvendighet.

Roberto Amorosino fra Verdensbanken rådet studentene til aktivt å sette seg inn i de ulike avdelingenes arbeidsoppgaver og forsøke å identifisere områder hvor man har noe å tilby, før man søker.

- Knytt kontakter, var hans råd.

Martin Roa Skramstad
Martin Roa Skramstad var en av NHH-studentene som kunne tenke seg en FN-karriere.
Foto: Knut André Karlstad

Martin Roa Skramstad var en av studentene som gjerne ville vite mer om mulighetene for karriere i organisasjonene.

- Vi fikk mye informasjon og litt om veien videre. Jeg føler en FN-karriere ligger litt frem i tid. Det er strenge krav for å komme inn, men det kan jo være en invitasjon til å planlegge en karriere videre, sier han.

Skramstad peker på studentenes eget NHH Aid som en mulig kilde til erfaring som kan komme med i en FN-søknad. Han mener også det er behov for økonomer i internasjonale organisasjoner.

- Det tror jeg definitivt. Det er mange administrative oppgaver, og de sier jo at når det skjer ting i felten så er det administrasjonen som sitter igjen til sist.

De fleste av FN-avdelingene tilbyr både trainee- og internshipprogrammer. Les mer på careers.un.org.




Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive