En pionér innen økonomisk utviklingsforskning fyller år

Karl Rolf Pedersen (foto: Hallvard Lyssand)

Karl Rolf Pedersen fyller 60 år 4. mai.

04.05.2012 - Venner og kolleger ved NHH


Pedersen er født i Trondheim og kom som student til NHH tidlig på syttitallet, hvor han tok siviløkonomeksamen i 1975. I 1982 tok han lisensiatgraden i økonomi, med en avhandling om metodiske problemstillinger knyttet til likevektsanalyse i utviklingsland.

Han ble umiddelbart ansatt som amanuensis og senere førsteamanuensis i samfunnsøkonomi ved NHH hvor han har vært siden, bare avbrutt av en kort periode som førsteamanuensis ved NTNU. I tillegg har Pedersen vært faglig rådgiver for Samfunns- og næringslivsforskning (SNF) og Christian Michelsens Institutt og hatt forskningsopphold ved London School of Economics.

En viktig del av Pedersens forskning har fokusert på makroøkonomiske forhold i utviklingsland, særlig knyttet opp til politiske prosesser, økonomisk politikk og bistand. Hans forskningsbidrag om bistand har oppnådd internasjonal anerkjennelse og publisering, og han har ved flere anledninger blitt benyttet som ekspert i offentlige komiteer som har arbeidet med effektivisering av bistand.

I de senere år har han engasjert seg i oppdragsforskning innenfor nytte-kostnadsanalyse samt metodikk for kostnadsprognoser for offentlig virksomhet. På begge disse områdene har han gitt verdifulle og originale bidrag til grunnleggende metodeutvikling. Han var blant annet med i gruppen som kvalitetssikret søknaden om statsgaranti for et vinter-OL i Tromsø i 2018 og er med i et større forskningssamarbeid om grunnleggende kostnadsdrivere i offentlig sektor.

På undervisningssiden har Pedersen gjennom en årrekke vært en solid støttespiller for etter og videreutdanning gjennom NHH Executive, hvor han har vært en skattet foreleser og i noen år ledet programmet Master i offentlig økonomi og ledelse.

Jubilanten har et stort faglig engasjement, og vil helt sikkert bidra med mye spennende forskning og engasjerende undervisning i årene som kommer. Venner og kolleger ved Norges Handelshøyskole gratulerer en god kollega, en populær foreleser og en dyktig fagmann.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive