Samlet til workshop

Konferanse-mingling (foto: Knut André Karlstad)

En rekke økonomer fra inn- og utland er samlet på NHH til workshop i arbeidsmarkeds- og familieøkonomi denne uken.

13.06.2012 - Knut André Karlstad


Seminaret arrangeres tirsdag og onsdag av NHH og SNF, i samarbeid med Universitetet i Stavanger. Det er professorene Kjell Gunnar Salvanes og Mari Rege som er faglig ansvarlige.

Sandra E. Black, professor ved University of Texas (og professor II ved NHH), holdt åpningspresentasjonen tirsdag med temaet Breaking the glass ceiling. Sammen med blant andre førsteamanuensis Sissel Jensen fra NHH har hun forsket på effektene av kvinnekvotering til norske ASA-styrer.

- Det var en stor økning kvinner som gikk inn som styremedlemmer etter at lovgivningen kom på plass i 2003, forklarte Black.

Det forskerne nå jobber med er å se nøyere på hvem som ble rekruttert til styrearbeid etter lovendringen, og om kvinnene hadde nytte av reformen. Flere land har innført lignende regler, eller er i ferd med å gjøre det, blant andre Spania (2007), Island (2008), Finland (2010) og Frankrike (2011).

Sissel Jensen og Sandra E. Black
Sissel Jensen og Sandra E. Black forsker på kvinnerepresentasjon i ASA-styrer.
Foto: Knut André Karlstad

Professor Eric Maurin fra Paris School of Economics presenterte så en studie som tok for seg skolefrafall i franske ungdomsskoler. Dette er en aktuell problemstilling i flere andre land.

Maurin argumenterte for at man kan redusere frafall og «dumping» av klassetrinn ved å gi familiene bedre og mer realistisk informasjon om eksisterende yrkesveier, og jobbe med å redusere misforholdet mellom ungdommenes forventninger og hva som er realistisk.

Eric Maurin
Eric Maurin mener det er mulig å redusere skolefrafallet.
Foto: Knut André Karlstad

Kjell G. Salvanes presenterte senere på dagen et arbeid som pågår sammen med Ingvild Almås, Alexander W. Cappelen og Bertil Tungodden, mens postdoktor Aline Bütikofer er NHHs lokale innslag onsdag.

Se hele programmet

Mingling
Foto: Knut André Karlstad
Mingling
Foto: Knut André Karlstad
Mingling
De faglige diskusjonen fortsatte utenfor auditoriet.
Foto: Knut André Karlstad

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive