Nytt NHH Bulletin

NHH Bulletin nr. 2, 2012

Unge personer blir brennemerket etter å ha vært arbeidsledige. Jo yngre de er, dess større sannsynlighet er det for at de vil stå uten jobb senere. Dette er én av sakene i årets andre utgave av NHH Bulletin.

20.06.2012 - Tekst: Sigrid Folkestad


- Tidlig arbeidsmarkedshistorie viser seg å være avgjørende for senere suksess i yrkeslivet, sier professor Øivind Anti Nilsen til NHH Bulletin.

I artikkelen «Scarring effect of unemployment» presenterer Nilsen og doktorgradsstudent Katrine Holm Reiso et forskningsarbeid der de ser på langtidseffekter av å ha opplevd ledighet.

En annen aktuell sak, «Trenger robotregulering», ble nylig publisert på Paraplyen. Lynrask aksjehandel med aksjeroboter øker kraftig i omfang rundt om på verdens børser.

Finansprofessor Terje Lensberg sier i saken at en bør vurdere de samfunnsøkonomiske kostnadene av et millisekund.

AFF startet feiringen av 60-årsjubileet med et fagsymposium på Litteraturhuset i Oslo, der berkeleyprofessor Morten Hansen var hovedattraksjon. Han holdt to foredrag, ett om USAs mest vellykkede konsernsjefer og et annet om samarbeid og trivialiteter.

I vår arrangerte NHH en klimakonferanse der svært mange av høyskolens forskere holdt foredrag. I et intervju med NHH Bulletin sier professor Gunnar S. Eskeland det bærer preg av en viss skinnhellighet når Norge prediker reduksjon i CO2-utslipp. Norge må vurdere å la oljen ligge, mener han.

- Norge har klart å holde utbyggingen av offshore-sektoren skjermet fra våre store ord innen klimapolitikk, men det spørs om vi får det til framover, sier Eskeland.

I 2006 dro NHH-er og trebarnsfar Brynjólfur Eyjólfsson hjem til Island, uten bekymringer for framtiden. Halvannet år senere sto kona uten jobb, og konsulentjobben hans var endret over natten. Oppdragsgiverne kunne ikke gjøre opp for seg.

- Jeg var i London de dagene bankene endelig falt. Valutakursen kollapset, og mine islandske kroner var plutselig ikke mye verdt i utlandet. Det var en dyr hamburger jeg kjøpte i London den dagen, sier Eyjólfsson.

Last ned NHH Bulletin i pdf-versjon på nhh.no


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive