Ny norsk handelshøyskole

TØH

Jubelen stod i taket i Trondheim i går da det ble klart at TØH kommer til å få godkjent status som landets åttende handelshøyskole.

13.06.2012 - Knut André Karlstad


Det er Adresseavisen som i dag melder at NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) har godkjent Trondheim økonomiske høgskole sitt PhD-studium, og dermed kan TØH titulere seg som handelshøyskole når den formelle godkjenningen fra departementet foreligger om noen uker.

- Da er vi på topp tre. Du har Norges Handelshøyskole i Bergen, BI i Oslo, og så får vi TØH. Det er på tide at Norges tredje største by også får en handelshøyskole, sier dekan Espen Gressetvold til avisen.

Fra høsten av vil høyskolen dermed kunne tilby doktorgradsstudium innen feltet økonomistyring. Foreløpig er det ikke klart hva navnet på den nye handelshøyskolen vil bli.

Trondheim økonomiske høgskole ble etablert i 1967, og ble en egen avdeling under Høgskolen i Sør-Trøndelag da denne ble opprettet i 1994.

De syv andre norske handelshøyskolene er per i dag NHH, Handelshøyskolen BI, Handelshøgskolen i Bodø (HHB), Handelshøgskolen ved Universitetet i Agder, Handelshøgskolen i Tromsø, Handelshøgskolen ved UiS og Handelshøgskolen ved UMB.

Kilder: hist.no/toh og econa.no.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive