Høyskolens nye innkjøper

Andreas Hjortland (foto: Knut André Karlstad)

Andreas Hjortland er nytilsatt som innkjøper ved NHH.

08.06.2012 - Knut André Karlstad


Hjortland har allerede hatt en periode med overlapping sammen med Anette Undheim, som nå går ut i permisjon.

26-åringen var ferdig utdannet jurist ved Universitetet i Bergen i 2011, og kommer fra Bergen, nærmere bestemt Hjellestad. Han trives godt i sin nye jobb, og er ikke helt ukjent med høyskolen fra før av.

- De fleste som har gått på jussen har vel et forhold til NHH. Selv har jeg vært her under UKEN og andre arrangementer, forteller han.

Lovverket er ganske krevende når det kommer til offentlige innkjøp, og Hjortlands hovedgeskjeft blir å være rådgiver i anskaffelsesprosessene fremover.

- Særlig når det gjelder kjøp av varer og tjenester over en halv million er det en del regler knyttet til anbud og konkurranse. Det er prosedyrer som skal følges, og det blir mitt ansvar å følge opp dette. Jeg skal sørge for planlegging og gjennomføring av anbud og konkurranser, og at tilbudene som kommer inn blir evaluert, sier han.

Hjortland forteller også at reglene for anskaffelser mellom 100.000 og 500.000 kroner er litt mindre kompliserte, men at det nok kommer til å bli et fokus på prosedyrene her fremover.

Den nye innkjøperen sitter i økonomiavdelingen, og han tar gjerne imot henvendelser.

- Jeg tar gjerne imot spørsmål og innspill til mitt felt. Det er veldig hyggelig både med besøk og mail.

Når han ikke er travelt opptatt med innkjøp er Andreas Hjortland en ivrig saxofonspiller, og medlem av storbandet Telestar.

Andreas Hjortland
Andreas Hjortland skal vikariere som innkjøper ved NHH i et år fremover.
Foto: Knut André Karlstad

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive