Forlagenes fagpris til Lars Jacob Tynes Pedersen

Lars Jacob Tynes Pedersen (Foto: Hallvard Lyssand)

Lars Jacob Tynes Pedersen fra IRRR er årets vinner av Forlagenes fagpris. Han fikk prisen for artikkelen "Investing with Brain or Heart? A Field Experiment on Responsible Investment," som han har skrevet sammen med NHH-kollega Trond Døskeland.

06.01.2012 - Hallvard Lyssand


Hvert år i forbindelse med FIBE-konferansen blir det delt ut en pris til beste konferansebidrag fra en forsker under 35 år.

Forlagenes fagpris (også kjent som FIBE-prisen) er på kr 20000, og blir finansiert av Cappelen Damm Akademisk, Gyldendal Akademisk, Fagbokforlaget og Universitetsforlaget.

Hjerte eller hjerne?

Årets vinner er Lars Jacob Tynes Pedersen fra Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap.

Han fikk prisen for artikkelen Investing with Brain or Heart? A Field Experiment on Responsible Investment, som han har skrevet sammen med førsteamanuensis Trond Døskeland ved Institutt for foretaksøkonomi.

Artikkelen bygger på et felteksperiment i Skandiabanken. Forskerne ville undersøke hvilken informasjon som får investorer til å investere i etiske fond. Er det finansiell eller ikke-finansiell informasjon som er motivasjonen?

Priskomiteen under ledelse av NHH-professor Bjarne Espedal har vurdert innsendte bidrag ut fra kriteriene originalitet, hvor viktig bidraget er og kvaliteten på håndverket.

- Artikkelen som har fått prisen skårer spesielt høyt på originalitet og relevans. Den er velskrevet, tar utgangspunkt i en interessant og original ide, har en både teoretisk og praktisk relevant problemstilling og bygger på data fra et unikt eksperiment," konstaterer juryen.

- Gir energi

Pedersen mottok prisen under FIBE-middagen torsdag kveld.

- Først og fremst er det veldig hyggelig med tilbakemelding fra vårt eget miljø om at det vi arbeider med blir sett på som interessant og verdifullt, sier han til Paraplyen.

Prisvinneren understreker samtidig på det sterkeste at han ikke er alene om arbeidet, og at Trond Døskeland skal ha sin del av æren. At Pedersen får prisen alene skyldes helt enkelt at medforfatteren er eldre enn aldersgrensen i prisstatuttene.

Døskeland fikk for øvrig FIBE-prisen i 2006. Les mer sak fra Paraplyen-arkivet

- Vi har arbeidet med dette i to år, og det er første gang vi tar det ut i "friluft." At arbeidet får en slik mottakelse gir en veldig energi til det videre arbeidet frem mot publisering, avslutter Pedersen.

Lars Jacob Tynes Pedersen (t.v.) og Trond Døskeland (Foto: Helge Skodvin)
Lars Jacob Tynes Pedersen fra IRRR (t.v.) er årets vinner av Forlagenes fagpris (FIBE-prisen). Den prisvinnende artikkelen er skrevet sammen med Trond Døskeland fra Foretak.
Foto: Helge Skodvin

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive