Styremøte februar 2012

Økonomirapport 2011, NOKUT-sertifisering, endring i visuell profil og prosjektering av aud. Dag Coward sto på dagsorden da NHHs styre møttes onsdag 15. februar 2012. Styret ble også orientert om status i saken om ny administrativ organisering.

17.02.2012 - Kristin Risvand Mo


Flere tilhørere troppet opp på styremøtet onsdag for å få med seg orienteringen om ny administrativ organisering.

NHHs styre vedtok i desember å samle administrasjonen i seks avdelinger, som et ledd i et langsiktig arbeid for å tilpasse den administrative organiseringen til NHHs strategiske målsettinger.

Styring og implementeringen av prosessen er, i henhold til Universitets- og høyskoleloven, administrerende direktørs ansvar, men styret blir orientert om status og fremdrift i saken.

Administrerende direktør, Ole Hope, orienterte om status (SAK 71/11) ved de ulike avdelingene og omstillingsavtalen som FAP, Akademikerne, Parat og NTL har gitt sin tilslutning til. Det pågår en dialog med Forskerforbundet, som ikke har akseptert avtalen.

Hope sa at prosessen er godt i gang ved de største enhetene som er berørt av omleggingen, men la ikke skjul på at organisasjonsendringer er krevende for de ansatte.

På spørsmål om hva årsaken til frustrasjonen blant de ansatte er, svarte Hope at det er ansatte som ikke vet hvilken avdeling de vil bli tilknyttet i fremtiden. Det er også usikkerhet i avdelinger der funksjoner flyttes til nye seksjoner og avdelinger. Hensikten med dette er å samle kompetanse og unngå dobbeltarbeid.

Hope understreket at det arbeides med å få på plass gode løsninger her, men ikke alt vil bli avklart til 15. mars. Han poengterte også at prosessene fremover skal involvere flere og at informasjonsarbeidet vil bli styrket.

Fjell innledet

Styremøtet startet med et innlegg av dekan for masterutdanningen, Kenneth Fjell, om NHHs pedagogiske satsing. Innlegget kan leses i bunnen av avsnittet.

Styret tok Økonomirapport 2011 og Utkast til Rapport og planer til etterretning, og ga honnør for godt arbeid med begge saker.

Styret vedtok hvem som skal representere NHH på etatsstyringsmøtet i mai. Nytt av året er at Kunnskapsdepartementet har bedt om at delegasjonen nå skal bestå av inntil sju styremedlemmer inkludert styreleder, i tillegg til styresekretær. Administrasjonen tidligere har vært tyngre representert på etatsstyringsmøtet.

Styret ga sin tilslutning til å sette i gang arbeidet med ny visuell profil med tanke på implementering høsten 2012.

NOKUT-evaluering

Arbeidet med å planlegge høstens NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen)-evaluering og gjennomgang av systemet for kvalitetssikring av utdanningen er i gang. Styret ble orientert om arbeidet.

NOKUTs sakkyndige komité vil besøke NHH ved to anledninger (trolig uke 38 og 44). Det er opprettet en intern styringsgruppe under ledelse av rektor Jan I. Haaland som leder arbeidet. Styret ble også orientert om at det er foretatt en revisjon av NHHs rammeverk for kvalitetssikring av utdanningen (Sak 7/12). Dokumentet vil i nær fremtid bli sendt på høring i organisasjonen og legges frem for styret til godkjenning i april.

Dag Coward

Styret ble orientert om status i nybygget og planene for Dag Cowards auditorium. Det er nå avklart at auditoriet må stenges fra mai 2012 for å klargjøre for sammenkobling til nybygget. Styret sa seg positiv til å igangsette prosjektering av Dag Cowards auditorium med sikte på ferdigstillelse samtidig med nybygget. Det vil bli opprettet en egen brukergruppe med faglig representasjon som skal følge opp prosjekteringen. Et forslag til ombygging og finansieringsplan vil bli lagt frem for styret senere i vår.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive