Rolf Johan Hage er gått bort

Mangeårig ansatt ved NHH, Rolf Johan Hage, sovnet stille inn på Ladegården Sykehjem 30. januar. NHH vil hedre hans minne ved å flagge på halv stang den 7. februar 2012.

02.02.2012 - Red.


Rolf Johan Hage
Rolf Johan Hage.
Foto: Arkiv

Hage var født i Bergen i 1922. Han begynte på NHH i 1945 og ble handelskandidat i 1948. I sitt yrkesaktive liv var Hage knyttet til flere institusjoner med forskjellige stillinger.

Han var vitenskapelig assistent i det nyopprettede faget industriell økonomi ved NTH i Trondheim fra 1949 til 1952. I Denne perioden var han engasjert i flere prosjekter, blant annet knyttet til bruk av teknologi. Han var også engasjert i Studentersamfundet i Trondhjem hvor han også en periode var Formann. Hage ble så ansatt ved Administrativt Forskningsfond fra starten i 1952 og var med det lille teamet som startet oppbygningen av de nå så kjente Solstrands-kursene. Her var han involvert i mange oppgaver også i evaluering av denne type utdannelse.

I årene 1958 til 1960 arbeidet han for FN ved Det tekniske universitet i Ankara hvor han bodde sammen med sin familie. Etter sin tilbakekomst fra Tyrkia begynte Hage ved NHH hvor han ble værende til han gikk av med pensjon i 1992. Her virket han som høyskolelektor og senere førstelektor. Han var lenge ansvarlig for det obligatoriske kurset i organisasjonsteori, men underviste også i personalforvaltning, samt ga seminarer i organisasjonsteoretiske problemstillinger. Han var aktivt med i en rekke utvalg blant annet i Rådgivende utvalgfor godkjenning av siviløkonomer.

Hage var opptatt av sitt fag, tok opp aktuelle spørsmål og delte og diskuterte villig med studenter og kolleger sine synspunkter.
Hage var gift med Gullborg som i en årrekke var bibliotekar ved NHH.

Rolf Johan Hage bisettes i Biskopshavn kirke tirsdag 7. februar kl. 13.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive