Nytt om nybygget

Nybygget (front)

Status i byggesaken ble presentert for NHH-ansatte på tirsdag. Prosjektledelsen ønsker en bred prosess for å inkludere de kommende brukerne av bygget.

15.02.2012 - Knut André Karlstad


- Vi ønsker involvering fra de som skal bruke bygget. Det er et visst finansielt «slack» i prosjektet, som gjør at vi kan påvirke og styre en del selv, fortalte administrerende direktør Ole Hope.

Styringsgruppen har derfor etablert brukergrupper som skal ivareta utformingen av de ulike aspektene i nybygget. Det vil for eksempel være ulike grupper som skal se på studentarbeidsplassene, kontorene og kantineløsning. Du kan se hele oversikten over brukergruppene på side 11 i Kurt Petersens presentasjon (oppe til høyre).

Går for lavenergibygg

Om 110 dager vil byggverket fremstå som et tett bygg, og etter planen begynner innflyttingen 1. april neste år. Assisterende direktør Kurt Petersen forsikret om at byggeprosessen går akkurat etter skjema. Fra arkitektens side jobbes det nå også med å få nybygget klassifisert som et lavenergibygg.

Utvalget som jobber med kunstutsmykningen i det nye bygget presenterte også status så langt, og de vil få presentert utkast til de første kunstverkene i løpet av de kommende ukene.

- Målet er at kunsten skal gå i dialog med institusjonen og ikke bare være passivt dekorerende, sa Kristin Risvand Mo fra kunstutvalget.

Rolf Maurseth
Rolf Maurseth fra Link Arkitektur presenterte hvordan nybygget vil se ut innvendig, blant annet ved hjelp av 3D-grafikk.
Foto: Hallvard Lyssand
Nybygget
Nybygget, sett fra Aulaen.
Foto: Link arkitektur
AudMax
Det nye AudMax blir en sentral del av bygget.
Foto: Link arkitektur


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive