Ny professor i økonomisk styring

Hanne Nørreklit

Hanne Nørreklit kommer fra en professorstilling ved Universitetet i Aarhus, og startet som professor ved Institutt for regnskap og revisjon i januar.

24.02.2012 - Espen Bolghaug


Det er nye forskningsmuligheter som gjorde at Nørreklit takket ja til stillingen, og dermed ble NHHs fjortende kvinnelige professor.

- Allerede før jeg begynte som professor kjente mange av forskerne ved NHH, og jeg hadde et generelt godt inntrykk av skolen, forteller Nørreklit.

Gjensidig anerkjennelse

Hanne Nørreklit kommer fra Danmark, og har prestasjonsmåling av virksomheter som sitt forskningsfelt. Hun har publisert i vitenskapelige tidsskrifter som Accounting, Organization and Society, Accounting, Auditing and Accountability Journal og Management Accounting Research.

Forskningen hennes dreier seg om utformingen, og forbedring, av praktiske metoder for prestasjonsmåling av bedrifter. Hun er tungt inne i prosjektet «Beyond Budgeting», et samarbeid mellom Statoil og NHH, der hun ser på controllers rolle i økonomistyringen.

- Én ting er å regne seg frem til de riktige tallene, noe annet å forstå hvilken kontekst tallene skal brukes i. Bedriftene trenger aktive controllere som interagerer med medarbeiderne de måler prestasjonene til. Det handler om en gjensidig annerkjennelse, slår hun fast.

- Hva synes du om forskningsmiljøet ved NHH?

- Det unike med NHH er åpenheten rundt forskningen. Her kan man kaste rundt ideer og lett samarbeide med andre forskere. I tillegg er det mange dyktige unge forskere og PhD-studenter i miljøet, avslutter hun.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive