Motivasjon og ledelse «på hjernen»

NHH Bulletin nr. 4, 2012

Årets siste nummer av NHH Bulletin er på vei til abonnentene. Hva påvirker motivasjonen? Forskning på ledelse av kunnskapsarbeidere er ett tema i dette nummeret. Møt også konsernsjef i Nutreco, Knut Nesse. Han er MBA-er fra NHH og leder 10000 mennesker.

19.12.2012 - Sigrid Folkestad


- Du går fra å være en del av ledelsen til å få en CEO-rolle der du plutselig blir gjenstand for all verdens oppmerksomhet fra media, investorer og interessenter. Det samme er tilfellet internt. Dette er en stor forandring. Du må nesten føle det på kroppen.

Det sa CEO Knut Nesse da NHH Bulletin møtte ham i Nutrecos hovedkontor i Amersfoort i Nederland. Nesse har en MBA i økonomisk styring og ledelse og fulgte AFF Solstrandprogrammet for ti år siden.

Professor Rune Lines forsker på kunnskapsarbeider, ledelse og motivasjon. Han jobber med et prosjekt innenfor FOCUS-programmet som skal kartlegge hva som påvirker motivasjon hos kunnskapsarbeidere:

- Som leder skal du skape verdier. Det skjer gjennom din påvirkning av motivasjonen. En leder må bruke langt mer ressurser på å finne ut hva som virkelig motiverer og demotiverer kunnskapsarbeidere, sier Rune Lines.

«Det enkleste er testosteron». Dette er tittelen på Arne Selviks artikkel hentet fra hans nye bok som publiseres til neste år. Her får leserne en smakebit på boka «Ledelse på hjernen»:

Sliter du med kraften og tempoet? Er du forfulgt av yngre kolleger som puster deg i nakken og er ute etter jobben din? Rakk du ikke å melde deg på Birken, fordi du satt på et fly uten nettkontakt på vei til et Europa-møte i Brussel? Ligger du etter på treningen? Lurer du på om ektefellen bedrar deg? Lider du av hypogonadisme?

Med andre ord: Har du for lavt testosteronnivå?

Last ned en pdf-versjon av NHH Bulletin nr. 4. 2012 på nhh.no


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive