Nesten 500 ferske NHH-fjes

NHH bachelorimmatrikulering 2012 (Foto: Helge Skodvin)

- Dere ser så alvorlige ut i dag. Dette går bra! Slik innledet bergensordfører Trude Drevland da hun holdt hovedtalen under immatrikuleringen av NHHs ca. 500 nye bachelorstudenter i aulaen mandag formiddag.

13.08.2012 - Tekst: Hallvard Lyssand Foto: Helge Skodvin


- Det er en glede og et privilegium å få ønske dere velkommen til Bergen og et nytt studieår. Det er også en glede å se at interessen for denne utdanningen er så høy, og ikke minst at en nå har nesten like mange søkere av begge kjønn, fortsatte Drevland.

NHHs bachelorprogram i økonomi og administrasjon var landets mest søkte studium for sjette år på rad. Totalt søkte litt over 5000 personer om plass på studiet. 2300 av disse hadde NHH som førsteprioritet.

Av de som fikk tilbud om plass er 48 prosent kvinner, noe som er en kraftig økning fra tidligere år. I 2011 var for eksempel kvinneandelen like over 40 prosent.

- Jeg må understreke at jeg ikke har tapt min interesse for menn, men jevn fordeling mellom kjønnene er bra for samfunnet og skaper en positiv dynamikk. Vi er ikke så like at det ikke spiller en rolle, sa ordføreren i sin hilsen.

Bachelorimmatrikulering 2012, Trude Drevland og Jan I. Haaland (Foto: Helge Skodvin)
Bergensordfører Trude Drevland holdt årets hovedtale under immatrikuleringen av nye studenter. Her entrer hun aulaen sammen med rektor Jan I. Haaland.

- Bruk byen

Hun konstaterte videre at utdanningsinstitusjonene og studentene er viktige for byen.

- Alle merker straks at Bergen er en utdanningsby, og det gir oss en ekstra kvalitet, sa Høyre-toppen.

Med drahjelp fra et usedvanlig pent augustvær benyttet Drevland sjansen til å reklamere for byens mange kulturtilbud, og å oppfordre om bruke dem aktivt.

- Samtidig er det flott om dere engasjerer dere i styre og stell for å bidra til å utvikle byen videre, slik at de som kommer etter oss får det minst like bra som vi har det, la hun til, og avsluttet:

- Kjære forventningsfulle, som er så heldige å få studere ved denne skolen: Velkommen til Bergen, velkommen til NHH. Ta byen i bruk. Og husk: Nå er dere alle bergensere!

Tradisjonelt

I tillegg til ordførerens tale fikk de nye studentene velkomsthilsener fra rektor Jan I. Haaland og NHHS-leder Saliba Andreas Korkunc, samt musikkinnslag ved blant andre UKEkoret Optimum og Sangria.

Tradisjonen tro ble også alle de ca. 500 ønsket velkommen til NHH med et håndtrykk fra rektor eller prorektor.

Bachelorimmatrikulering 2012 (Foto: Helge Skodvin)
48 prosent av de som fikk tilbud om studieplass ved NHH høsten 2012 er kvinner.
Bachelorimmatrikulering 2012, håndtrykk (Foto: Helge Skodvin)
- Vi lever av og for studentene. Det er gjennom dere vi aller best formidler kunnskap til samfunnet rundt oss, sa rektor Jan I. Haaland før han og prorektor ønsket de nye studentene velkommen med et håndtrykk. 460 av de totalt ca. 500 nye bachelorstudentene møtte til seremonien.
Bachelorimmatrikulering 2012, Saliba A Korkunc (Foto: Helge Skodvin)
- Om jeg skal oppsummere NHH med ett ord blir ordet "engasjement." Og hvorfor bruke masse tid på å gratisarbeid i studentforeningsregi? Fordi det er gøy, sa NHHS-leder Saliba Andreas Korkunc, og la til at arbeidet gir verdifull praktisk erfaring.
Bachellorimmatrikulering 2012, doktorander (Foto: Helge Skodvin)
Tre av NHHs ferskeste doktorer, Alexander Sandvik, Knut Nygård og Cathrine Kleppestø, fikk overrakt diplom under immatrikuleringen. Her er de sammen med PhD-dekan Helge Thorbjørnsen (helt til venstre), rektor Jan I. Haaland, viserektor Mette H. Bjørndal og prorektor Gunnar E. Christensen.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive