Ledig stilling som universitetsbibliotekar

Biblioteket, NHH (Arkivfoto)

Ved NHH er det ledig fast stilling som universitetsbibliotekar.

07.08.2012 - Red.


Norges Handelshøyskoles bibliotek er landets største innen økonomisk/administrative fagområder. Biblioteket betjener høyskolens ansatte og studenter i tillegg til eksterne brukere. Det faste personalet er på 11 personer, i tillegg til kveldsvakter.

Biblioteket bruker BIBSYS og satser på utvikling av elektroniske informasjonstjenester. Vi legger vekt på å ha et godt samarbeid med det faglige miljøet på høyskolen. Tilgjengelighet og god service har høy prioritet.

Arbeidsoppgaver:

• Lede arbeidet med gjennomgang og vurdering av eldre samlinger med tanke på hva som skal beholdes, sendes til NB Rana eller kasseres
• Delta i arbeidet med utvikling av samlingene og tjenestetilbudet
• Forskningsstøtte og formidling
• Undervisning og brukeropplæring
• Utlåns- og veiledningsvakter
• Prosjektrelaterte oppgaver i samarbeid med andre fagbibliotek

Bibliotekets fjernmagasin skal flyttes til NHH sitt nybygg som skal stå klart i april 2013. Arbeidet med denne delen av samlingen vil være en hovedoppgave for stillingen i perioden frem til flytting.

Kvalifikasjonskrav:

• Høyere utdanning på masternivå, gjerne innen NHHs fagområder
• Gode språkkunnskaper i norsk, engelsk og tysk

Det er ønskelig med bibliotekfaglig utdanning og/eller relevant praksis. Søkere må ha interesse for samlingsutvikling, inkludert vurdering av eldre samlinger, og erfaring fra BIBSYS er en fordel.

Biblioteket er i stadig utvikling med satsing på nye tjenestetilbud. Det vil derfor bli lagt vekt på personlige egenskaper som fleksibilitet, evne til nytenkning og evne til å samarbeide på tvers av faggrenser og enheter.

Stillingen har kode 1199 - universitetsbibliotekar og lønnes etter statens regulativ i LR 25, ltr. 47 - 59. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen trekkes 2 % som innskudd til Statens Pensjonskasse.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Personer med innvandrerbakgrunn, samt kvinner oppfordres til å søke stillingen.

Det gjøres oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

Nærmere informasjon om stillingen kan fås ved henvendelse til biblioteksjef Sissel Hafstad, tlf. 55 95 94 04/mob 97151251 eller Sissel.Hafstad@nhh.no.

Søk stillingen på www.nhh.no/stilling innen 26.08 2012.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive