Starter arbeidet med EQUIS-reakkreditering

EQUIS

Arbeidet med å få fornyet NHHs EQUIS-akkreditering er i gang. Det vil involvere mange av høyskolens ansatte.

15.09.2010 - Hallvard Lyssand


European Quality Improvement System (EQUIS) er en uavhengig internasjonal evaluering av handelshøyskoler som den internasjonale fellesorganisasjon for handelshøyskoler, European Foundation for Management Development (EFMD) står bak.

NHH ble EQUIS-akkreditert for første gang i 2001 og reakkreditert i 2006. Nå er en ny reakkrediteringsprosess i gang.

- Dette innebærer en svært grundig gjennomgang av hele institusjonens virksomhet. EQUIS-akkreditering er et internasjonalt kvalitetsstempel. Det er i utgangspunktet vanskelig å bli akkreditert første gangen. Videre blir kravene til de akkrediterte institusjonene stadig skjerpet. Vi må derfor ha utvikling og framdrift for å bli reakkreditert, sier EQUIS-prosjektleder James Hosea i direktørens stab.

Som del av reakkrediteringsprosessen skal det utarbeides en detaljert selvevalueringsrapport basert på detaljerte kriterier fra EFMD.

James Hosea (Foto: Hallvard Lyssand)
James Hosea.

- EFMD har et helhetlig perspektiv der de vurderer forskningsproduksjon, kvalitet på studentene, rekruttering, mangfold, studentaktiviteter, utveksling, internasjonalisering, etter- og videreutdanning og næringslivskontakt med mer. Samtidig er de opptatt av hvordan kunnskapen blir brukt, spørsmål om etikk og samfunnsansvar og hvordan høyskolen bidrar til utvikling av samfunnet, forklarer Hosea.

En gruppe, som foruten Hosea, består av prorektor Gunnar E. Christensen, leder av Internasjonalt kontor John Andersen og Anita Søvik og Frank Mortensen fra direktørens stab, er i gang med rapportarbeidet.

- For å kunne svare utfyllende på alle kriterier, må vi involvere mange av NHHs ansatte. Forespørslene begynner vi med nå, fastslår Hosea.

Rapporten skal etter planen legges frem for styret i desember i år.

Siden forrige reakkrediteringsprosess er det kommet krav om at også studenten må skrive en egen evalueringsrapport om høyskolen.

- De får en mal og må skaffe egne folk som skriver rapporten, sier Hosea.

I mars 2011 kommer fire EFMD-representanter til NHH. Delegasjonen består av tre akademikere fra andre handelshøyskoler og en næringslivsrepresentant. Visitten skal gi grunnlag for en "fagfellevurdering" av høyskolens virksomhet. Vurderingen følges opp av et vedtak fra EFMD der NHH blir akkreditert for fem nye år, får en betinget akkreditering for tre år eller ikke blir godkjent for akkreditering. Det er også en del av akkrediteringen at EFMD peker på områder som institusjonen bør styrke eller utvikle.

- Ved forrige vurdering ble vi enig med EFMD om å få på plass mer strukturert og formalisert evaluering av programmer og institutter, om å utarbeide en formell rekrutteringsplan for masterprogrammet og å videreutvikle strategien til NHH Executive, opplyser Hosea.

- Reakkrediteringsarbeidet er omfattende, men på mange måter bra for høyskolen. Vi får blant annet systematisk oversikt over endringer og innovasjon som har skjedd de siste fem årene og kan evaluere i forhold til de strategiske målene til høyskolen, fortsetter han, og avslutter:

- EQUIS-akkreditering er et svært godt stempel å ha for en institusjon som har som mål å være på et høyt internasjonalt nivå. Vi finner også ut hvor vi må skjerpe oss i henhold til de andre handelshøyskolene som ligger på dette nivået.

Konklusjonen i forhold til reakkreditering er ventet høsten 2011.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive