Personalmelding om lokale lønnsforhandlinger 2010

Det er nå avtalt tidsplan for årets lokale forhandlinger ved NHH. Tjenestemannsorganisasjonene vil informere sine medlemmer om frister for å søke lønnsopprykk.

23.09.2010 - Red.


Ved de sentrale forhandlingene per 1. mai 2010 var partene enige om at det skal føres lokale forhandlinger innenfor en samlet økonomisk ramme på 0,9% av lønnsmassen.

Det vil ikke bli tilført ytterligere midler og den totale potten for NHHs del utgjør i år kr. 1 730 038. Fordelingen av potten er drøftet mellom partene og vil bli fordelt proratarisk i forhold til lønnsmasse. Dette innebærer en fordeling på 66 % til forsknings- og undervisningsstillinger og 34 % til tekniske-/ administrative stillinger.

Det er innsats og resultater, hovedsakelig de siste to år, som skal legges til grunn for de individuelle vurderingene. Ved vurdering av lønnsopprykk skal det tas hensyn til den lønnsutvikling som følger av sentrale lønnsoppgjør og ansiennitetsopprykk, jfr. pkt. 1.2.11 i NHHs lønnspolitikk.

Sentrale føringer /prioriteringer
Det skal tas hensyn til følgende sentrale føringer i henhold til Hovedtariffavtalens pkt. 2.3.3.

1. Kvinner skal få en større andel av avsetningen til lokale forhandlinger enn fordelingen av antall årsverk mellom kvinner og menn tilsier.

2. Det skal legges spesiell vekt på å vurdere forholdet mellom kvinners og menns innplassering i stillingskoder ut fra kvalifikasjoner, oppgaver og ansvar.

3. Målene i den omforente lokale lønnspolitikken skal prioriteres, og partene skal drøfte hvilke kriterier som skal vektlegges særskilt ved årets oppgjør.

Arbeidstakere som har permisjon med lønn omfattes av forhandlingene, og skal vurderes lønnsmessig. Dette gjelder også arbeidstakere som har gjeninntrådt etter foreldrepermisjon uten lønn, jfr. Arbeidsmiljøloven § 12-5, eller omsorgspermisjon uten lønn, jfr. Fellesbestemmelsene 20 nr. 6.

Kvinneandel i prosent av totale årsverk: 37% (Kilde: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet - FAD)

Lokale føringer/prioriteringer
Alle kriterier i NHH lønnspolitikk, jfr. pkt. 2.2., 3.2.2. og 3.2.3. skal vektlegges i lønnsforhandlingene. For tekniske/administrative stillinger skal også dokumentet "Stillingsinnhold og kvalifikasjonskrav for T/A stillinger" legges til grunn ved vurdering av stillingskode, se lenkene nederst på side 2.

Partene har drøftet om enkelte kriterier i NHHs lønnspolitikk skal vektlegges spesielt i årets lokale forhandlinger.

For forsknings- og undervisningsstillinger skal ingen kriterier vektlegges spesielt. Ansatte skal gis en helhetlig vurdering basert på:

Gode resultater innenfor forskning, undervisning og formidling. I tillegg vil faglig engasjement som bidrar til fagmiljøets og NHHs beste vektlegges.

For ansatte i teknisk/administrative stillinger skal følgende kriterier i NHHs lønnspolitikk pkt. 3.2.2. og 3.2.3., vektlegges spesielt:

• Innsats, dyktighet og resultatoppnåelse i utførelse av pålagte oppgaver
• Selvstendighet og ansvar
• Evne og vilje til omstilling og fleksibilitet

Sluttføring og kunngjøring av forhandlingene
Lønnsforhandlingene vil være gjennomført innen 1.11.2010. Etter at protokollen er underskrevet av begge parter vil de som har fått lønnsopprykk bli tilskrevet, samtidig som det blir gitt en generell orientering om resultatet av lønnsforhandlingene i Paraplyen.

Virkningsdato for lønnsopprykk er 1. september 2010.

Med vennlig hilsen
Adm. direktør Ole Hope
Fung. personalsjef Klas Rønning

Hovedtariffavtalen i Staten

Stillingsinnhold og kvalifikasjonskrav


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive