Holder stand på Financial Times-rangering

NHH

NHH er på 40. plass i Financial Times nye rangering av verdens beste siviløkonomutdanninger. - Rangeringen viser at NHH holder stand i verdenstoppen tross stadig tøffere internasjonal konkurranse, sier rektor Jan I. Haaland.

20.09.2010 - Red.


I dag offentliggjør Financial Times sin nyeste rangering av Master of Science i økonomi som tilsvarer utdanning til siviløkonom.

NHH kommer på 40. plass av 65 institusjoner som kom med på årets liste, mot 35. plass av 50 institusjoner i fjor. Relativt sett holder NHH det internasjonale nivået i forhold til tidligere.

Rektor Jan I. Haaland viser til NHH-kandidatenes gode posisjon i det norske arbeidsmarkedet som et viktig positivt trekk for NHH, mens den lave andelen av nordmenn som søker jobb utenlands, trekker ned i denne rangeringen.

- Det er utfordrende at veldig få nordmenn ønsker å satse på en internasjonal karriere. Det er et kulturelt problem som også norske selskaper med stor virksomhet utenlands sliter med, sier Haaland.

- Noen av våre fremste partnerskoler i Europa er blant de som er nye på rangeringen i år. Det er ikke overraskende at flere av NHHs CEMS-partnere gjør det sterkt, fortsetter Haaland.

Han legger til at den felles CEMS-graden, Master in International Management, som også tilbys av NHH, ligger på en meget god andreplass i rangeringen, og at fem av de ti beste skolene er partnere i det globale CEMS-nettverket av handelshøyskoler.

Se hele rangeringen her http://www.ft.com/businesseducation/


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive