Søker lederkandidater til forskergrupper ved Senter for grunnforskning

Centre For Advanced Study

Senter for grunnforskning ved Det Norske Videnskabs-Akademi ønsker nominasjoner av lederkandidater til forskergrupper ved senteret for det akademiske året 2013/2014. Fagstaben ved NHH er blant de som blir invitert til å komme med forslag.

29.10.2010 - Red.


Tre forskergrupper inviteres hvert år til et 10,5-måneders opphold ved Senter for grunnforskning innenfor feltene humaniora/teologi, naturfag/matematikk/medisin og samfunnsfag/jus.

Hver gruppe skal ledes av en eller to anerkjente norske forskere som i forståelse med senteret skal sette sammen sine respektive grupper.

Ansatte i vitenskapelige stillinger ved de norske universitetene samt NHH og BI inviteres nå til å komme med forslag til ledere og forskningstemaer for gruppene som skal arbeide ved Senteret i det akademiske året 2013/2014 (15. august 2013 - 30. juni 2014).

Da senterets overordnede formål er å heve kvaliteten på norsk grunnforskning, må forslagsstillere ha tro på at lederkandidaten(e) som foreslås er blant de faglig sterkeste på sitt felt i Norge og har en internasjonal posisjon innenfor fagfeltet.

For å finne frem til de beste lederkandidatene og prosjektene gjennomfører senteret hvert år en evalueringsprosess som strekker seg over 8-9 måneder. I denne prosessen, som kulminerer i en omfattende internasjonal evaluering, er vitenskapelig kvalitet det eneste kriteriet som legges til grunn for utvelgelsen.

Forslag til leder og forskningstema må på dette stadiet i prosessen inneholde følgende punkter:

1. Navnet på lederkandidat(er), vedkommendes arbeidssted og et kort CV som viser relevant faglig publisering, involvering i det aktuelle forskningsfeltet og ledererfaring fra prosjektarbeid (1 - 2 A4-sider).

2. En prosjektbeskrivelse som inneholder sentrale problemstillinger og hypoteser og en vurdering av dets vitenskapelige betydning i forhold til pågående nasjonal og internasjonal forskning på området.

Prosjektbeskrivelsen må inneholde en vurdering av hvilken faglig merverdi man forventer av et opphold ved senteret, og hvordan prosjektet står i forhold til prosjektleders pågående forskningsvirksomhet (1 - 2 A4-sider).

Prosjektbeskrivelsen skal vurderes av personer som har lang erfaring med forskning, men som ikke nødvendigvis er eksperter på feltet. Prosjektbeskrivelsen bør utformes med dette for øye.

Frist: Mandag 15. november 2010.

Nominasjoner bes sendt per e-post til: cas@cas.uio.no

Styret ved Senteret vil i desember 2010 avgjøre hvilke forslag man skal gå videre med. De aktuelle lederkandidatene vil da bli anmodet om selv å utforme fullverdige prosjektbeskrivelser for en ny evalueringsrunde.

Ytterligere informasjon finnes på våre nettsider: cas.uio.no

Forespørsler kan rettes til:

Vitenskapelig leder Gro Steinsland
telefon: 22 12 25 00/11
e-post: gro.steinsland@cas.uio.no

Styreleder Asbjørn Kjønstad
telefon: 22 85 94 80
e-post: asbjorn.kjonstad@jus.uio.no


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive