Kjell Grønhaug utnevnt til æresdoktor i Gøteborg

Kjell Grønhaug (Arkivfoto)

Professor emeritus Kjell Grønhaug ved Institutt for strategi og ledelse er utnevnt til æresdoktor ved Göteborgs universitet.

26.10.2010 - Hallvard Lyssand


- Det er alltid hyggelig at ens innsats blir satt pris på, og så blir en jo litt stolt, sier professor Kjell Grønhaug.

Han ble nylig utnevnt til æresdoktor ved Handelshögskolan ved Göteborgs Universitet.

I begrunnelsen for utnevnelsen blir det pekt på 75-årige Grønhaugs store innsats som forsker generelt, og bidragene til företagsekonomiska institutionen ved Handelshögskolan spesielt.

Grønhaug har hatt flere oppdrag for Handelshögskolan, vært sakkyndig i forbindelse med professor- og dosentutnevnelser, vært opponent ved doktorgradsdisputaser, vært gjesteforeleser på ulike nivå og samarbeidet med fagstaben om forskningsprosjekter og redaktøroppgaver.

"Professor Grønhaug har bidratt svært positivt til utviklingen av företagsekonomiska institutionen," heter det i konklusjonen.

Les hele begrunnelsen på nettsidene til Göteborgs Universitet

Torsdag var den nyutnevnte æresdoktoren i Gøteborg og holdt gjesteforelesningen "The discipline of strategy - theoretical perspectives."

Kjell Grønhaug ble siviløkonom i 1960. Han begynte sin NHH-karriere som vitenskapelig assistent i1967. Han tok hovedfagseksamen i sosiologi ved UiB i 1970, før han avla licentiatgrad ved NHH i 1971, ble førsteamanuensis i markedsføring i 1973 og professor i 1980.

Grønhaug har vært gjesteforsker ved en rekke institusjoner i USA og Europa, har flere professor II-stillinger og har en svært lang publikasjonsliste.

I 2001 fikk han NHHs ærespris for fremragende forskning. Her fremhevet man særlig hans forskningsmessige bredde innefor strategi, markedsføring og samfunnsvitenskapelige metoder, og hans betydning for oppbyggingen av doktorgradsprogrammet innenfor sitt fagfelt.

I 2000 ble han æresdoktor ved Turku School of Economics.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive