Inviterer til kvinneseminar

NHH ønsker å rekruttere flere kvinner til doktorgradsutdanningen. Som ledd i arbeidet blir det torsdag 28. oktober arrangert et eget kvinneseminar med informasjon om livet som stipendiat og hvilke karrieremuligheter en PhD gir både i og utenfor akademia. In English

21.10.2010 - Hallvard Lyssand


NHH har som mål å få opp andelen av kvinnelige forskerstudenter. Et av tiltakene som er innført i løpet av de siste årene er et eget rekrutteringsseminar.

Årets seminar finner sted torsdag 28. oktober.

- Målet med seminaret er blant annet å informere om doktorgradsutdanningen og synliggjøre ulike karrieremuligheter, sier likestillingsrådgiver Ingebjørg Tyssedal.

Hun understreker at kvinnerepresentasjonen på PhD-nivå er blitt relativt god. 30 av 74 stipendiater som er ansatt ved høyskolen er kvinner (40, 5 prosent).

- Men vi vil gjerne bli enda bedre, ikke minst med tanke på videre rekruttering til fagstaben, sier Tyssedal.

Under seminaret torsdag vil dekan for doktorgradsutdanningen, professor Anna-Mette Fuglseth gi en generell innføring i PhD-programmet.

Deretter vil SOL-stipendiat Therese Sverdrup fortelle litt om livet som stipendiat, mens professor Iris Stuart ved Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap tar for seg akademia som karrierevei.

Anne Cathrin Haueng har doktorgrad i strategi og endring fra NHH, arbeider i konsulentselskapet Headway og har flere års ledererfaring fra IBM. Hun skal snakke om PhD og næringslivskarriere.

Det er også satt av tid til spørsmål og diskusjon.

Påmelding kan sendes på e-post til eivind.drange@nhh.no

Les mer om likestillingsarbeidet ved NHH

Kvinneseminar om doktorgradsutdanning
Dato:
Torsdag 28. oktober
Tid: 13.00-15.00
Sted: Møterom, 9. etasje


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive