Tre nye professorer

Svein Ulset, Stig Tenold og Lasse B. Lien

NHH fikk tre nye professorer onsdag: Svein Ulset, Stig Tenold og Lasse B. Lien.

25.11.2010 - Knut André Karlstad


Alle tre ble innvilget opprykk etter et møte i tilsetningsutvalget.

Svein Ulset har jobbet som førsteamanuensis ved Institutt for strategi og ledelse siden 1999. Før det var han ansatt ved SNF. Han er siviløkonom med høyere avdeling fra NHH, og er i tillegg cand.polit. fra Universitetet i Bergen. Han avla doktorgraden ved NHH i desember 1990, med avhandlingen Styringsmekanismer for forsknings- og utviklingsprosjekter. En empirisk studie av kontrakter og styringsmekanismer for IT-baserte FoU-prosjekter. Hans forskningsfelter dekker forretningsstrategi, organisasjon, internasjonal organisasjon og ledelse samt teleøkonomi.

Stig Tenold er siviløkonom fra NHH og tok graden dr.oecon ved NHH i 2000 med avhandlingen The Shipping Crisis of the 1970s: Causes, Effects and Implications for Norwegian Shipping. Han har vært førsteamanuensis ved Institutt for samfunnsøkonomi fra 2001, med forskning knyttet til hovedområdene maritim historie, maritim økonomi, økonomisk vekst i øst-Asia og handelshistorie.

Lasse B. Lien er siviløkonom fra NHH, og ble dr.oecon i 2003 med avhandlingen The Survivor Principle Meets Corporate Diversification. Fra 2003 har han vært førsteamanuensis ved Institutt for strategi og ledelse, med forskning knyttet til hovedområdene strategisk analyse, forretningsstrategi og organisasjonsøkonomi.

Gunnar E. Christensen og Svein Ulset
Svein Ulset (t.h.) får blomster og blir gratulert med opprykket av prorektor Gunnar E. Christensen.
Foto: Knut André Karlstad

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive