Skal drøfte engelsk NHH-navn

NHH

Rektor Jan I. Haaland orienterte i dag styret om medieoppslag om NHHs engelske navn som har skapt forviklinger. Styret ønsker å ta det engelske navnet opp til ny drøfting i første styremøte i 2011. Det norske navnet ligger fast.

04.11.2010 - Asle Haukaas/red.


I går, onsdag 3. november, brakte Bergens Tidende en notis under tittelen "NHH skifter navn." Det er ikke riktig. Det er ikke vedtatt noe navneskifte, men det er tatt initiativ til å starte en diskusjon om det engelske navnet.

Debatten om det engelske navnet på NHH er blusset opp gjennom engasjerte studenter i K7 Bulletin og på Facebook.

En del av bakgrunnen er at styret i april fikk en orientering om hvordan Handelshøyskolen i København la om navnet til Copenhagen Business School (CBS). Det ble da protokollført at NHH-styret ønsket en sak om dette senere.

NHH bruker i dag "Norwegian School of Economics and Business Administration "som sitt engelske navn. Mange oppfatter dette som for langt og tungt. Det har derfor også tidligere vært diskutert å skifte navn uten at det har ført til endringer. Både på engelsk og norsk brukes NHH som forkortelse.

Styret har i dag bedt om å få en vurdering av ulike navn til behandling i første styremøte neste år.

I februar vil ulike alternativer til nytt navn på engelsk bli vurdert og eventuelt sendt på intern høring etterpå.

Siviløkonomene ble Econa

Noen som faktisk har skiftet navn er Interesseorganisasjonen som inntil i dag (torsdag 4. november) var kjent som Siviløkonomene. Organisasjonen med heter nå Econa.

"Navnebyttet kommer som en direkte følge av Kvalitetsreformen innen høyere utdanning av 2003 der siviløkonomtittelen ble en sidetittel til master i økonomi og administrasjon," heter det i en pressemelding fra Econa.

Econa er en interesseorganisasjon for siviløkonomer og masterutdannede i økonomi og ledelse. Organisasjonen har 17 000 medlemmer, 14 lokalavdelinger.

Les mer på bt.no


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive