Resultatet av årets lokale forhandlinger

Handshake

Potten for årets lokale lønnsforhandlinger var kr. 1 730 038, med en fordeling på 34 prosent (kr 587 825) til ansatte i tekniske/administrative stillinger og 66 prosent (kr. 1 142 213) til ansatte i undervisnings- og forskerstillinger.

16.11.2010 - Redaksjonen


En sentral føring for årets oppgjør var at "kvinner skal få en høyere andel av avsetningen til lokale forhandlinger enn fordelingen av antall årsverk mellom kvinner og menn tilsier".

For nærmere informasjon om øvrige sentrale og lokale kriterier som ble vektlagt ved årets lønnsoppgjør, vises det til tidligere utsendte personalmelding.

Fordeling av lønnsopprykkene for ansatte i undervisnings- og forskerstillinger

61 personer i undervisnings- og forskerstillinger har fått opprykk. Det er i alt gitt 85 lønnstrinn med følgende fordeling:

Postdoktor: 8
Førsteamanuensis: 30
Professor: 44
Andre: 3

Lønnsopprykk for ansatte i gavestillinger er med i tallene ovenfor, men dekkes ikke av potten. Kvinners andel av de totale årsverk for ansatte i undervisnings- og forskerstillinger er 21,57 prosent, og kvinners andel av forhandlingsresultatet ble 23,49 prosent.

Fordeling av lønnsopprykkene for ansatte i tekniske/administrative stillinger

56 ansatte i tekniske/administrative stillinger har fått opprykk. Det er gitt i alt 87 lønnstrinn med følgende fordeling:

Konsulenter: 10 lønnstrinn
Førstekonsulenter: 23 lønnstrinn
Seniorkonsulenter: 21 lønnstrinn
Rådgivere/seniorrådgivere: 18 lønnstrinn
Andre: 15 lønnstrinn

Oversikten inkluderer ikke lønnsopprykk for administrative ledere som rapporterer til administrerende direktør. Denne gruppen ble, som tidligere år, og med hjemmel i Hovedtariffavtalens pkt. 2.3.3., unntatt forhandlinger.

Kvinners andel av totale teknisk/administrative årsverk er 60,56 prosent og kvinners andel av forhandlingsresultatet ble 65,73 prosent.

Virkningsdato for lønnsopprykkene er 1. september 2010. Alle som har fått lønnsopprykk har fått elektronisk brev om dette.

12. november 2010
Personal- og organisasjonsavdelingen


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive