NHH Summit sikter mot toppene

NHH Summit foredragsholdere

Under tittelen NHH Summit arrangerer NHH en konferanse med faglig påfyll for noen av Norges aller fremste næringslivsledere og agenda-settere. In English

05.11.2010 - Hallvard Lyssand


Nyskapningen NHH Summit finner sted i Oslo tirsdag 9. november og samler en rekke fremtredende fagfolk på talerstolen og et relativt lite, men prominent publikum i salen.

- Den opprinnelige ideen kom fra en toppleder, nemlig konsernsjef Idar Kreutzer i Storebrand. Ønsket var å få til et seminar rettet mot et utvalg av toppledere fra de aller største norske bedriftene, samt sentrale agendasettere. NHH Summit blir innholdsmessig mer spisset enn andre konferanser. Siden det er relativt få inviterte - forsamlingen blir på mellom 20 og 30 personer - blir det også større rom for diskusjon mellom foredragsholdere og publikum enn på større konferanser, sier professor Øystein Thøgersen ved Institutt for samfunnsøkonomi.

Øystein Thøgersen og Thore Johnsen (Arkivfoto)
Professorene Øystein Thøgersen og Thore Johnsen er programansvarlige for NHH Summit.

Thøgersen har programansvaret for NHH Summit sammen med professor Thore Johnsen ved Institutt for foretaksøkonomi. Arrangementet skjer i samarbeid med NHH Executive.

Toppnavn går i dybden

Hovedtittelen på programmet er "Perspektiver i lys av finanskrisen." I alt blir det tre sesjoner med titlene "The Future of Capitalism," "Global perspectives: Emerging markets vs. the old industrialized world," og "Utfordringer for Statens pensjonsfond utland (Petroleumsfondet)."

- Finanskrisen har jo vært med oss noen år nå, og i denne sammenhengen er vi ikke ute etter å gi noe overordnet bilde. I stedet har vi plukket ut tre tema som vi ser som særlig aktuelle akkurat nå, og som vi mener er interessant for toppledere og agendasettere fra blant annet finansbransjen. Samtidig ønsker vi ikke bare å presentere nyheter, men å gå mer i dybden innenfor disse temaene, siden NHH Summit er ment å gi relevant etterutdanning for et norsk stjernelag av toppledere, sier Thøgersen.

- For øvrig er kollega Thore Johnsen og jeg godt fornøyd med listen over foredragsholdere, legger han til.

Den internasjonale delen av foredragsholderlisten består av professor John Kay fra London School of Economics og Richard Baldwin som er professor Graduate Institute i Geneve og Policy Director ved Centre for Economic Policy Research i London.

Fra NHH kommer professorene Alexander W. Cappelen og Victor D. Norman.

Videre stiller daglig leder for tankesmien Civita, og tidligere forsknings- og utdanningsminister Kristin Clemet.

Finansdepartementets representant på talerlisten er ekspedisjonssjef i avdeling for formuesforvaltning, Martin Skancke.

Finansbransjen er representert ved administrerende direktør i Skagen Fondene, Harald Espedal og partner i Arctic Securities, Jon Gunnar Pedersen.

Og sist, men ikke minst bidra administrerende direktør for SSB og påtroppende sentralbanksjef Øystein Olsen.

- Vi syntes ideen var god og ville bidra for å realisere NHH Summit. Nå håper vi at det blir en spennende opplevelse, og at arrangementet kan etableres og videreføres på fast basis, avslutter Øystein Thøgersen.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive