Førsteamanuensis i bedriftsøkonomisk analyse (økonometri/statistikk)

Ved Norges Handelshøyskole er det ledig stilling som førsteamanuensis i bedriftsøkonomisk analyse (økonometri/statistikk) knyttet til Institutt for foretaksøkonomi.

24.11.2010 - Red.


Instituttet har 21 professorer, 15 førsteamanuenser og 6 postdoktorer. I tillegg er 21 professorer og førsteamanuenser tilknyttet instituttet i bistilling. Institutt for foretaksøkonomi bidrar med undervisning og veiledning i en rekke av høyskolens undervisningsprogrammer, både på bachelor-, master- og doktorgradsnivå, inkludert også flere videreutdanningsprogrammer.

Undervisningsmessig bidrar instituttet i sekvensen i bedriftsøkonomisk analyse i bachelorstudiet (BØA). Videre gir instituttet kurs i matematikk, statistikk og anvendt metode. I masterstudiet (MØA) har instituttet hovedbidrag i profilen Finansiell økonomi (FIE), og betydelig medvirkning i profilene Energy, Natural Resources and the Environment (ENE), Økonomisk analyse (ECO) og Økonomisk styring (BUS) samt i masterstudiet i regnskap og revisjon (MRR). Instituttet gir forskningsbasert veiledning i bedriftsøkonomisk analyse i master- og doktorgradsstudiet. Videre er flere av instituttets medarbeidere involvert i etter- og videreutdanning.

Målsetningen med stillingen er å styrke instituttets kompetanse innen økonometri og statistikk. Instituttet ønsker en medarbeider som kan dekke undervisningsoppgaver i anvendt metode og statistikk, gi metodeveiledning på høyt nivå og generelt støtte instituttets empiriske forskning. For stillingen kreves doktorgrad, enten i økonomi med spesialkompetanse i empirisk analyse, eller i statistikk med tilleggskompetanse som er velegnet for undervisning av økonomistudenter og en forskningsprofil som er velegnet for forskningssamarbeid med økonomer. Det vil bli lagt vekt på at søkeren har utført vitenskapelige arbeider hvor teorier, modeller, analyseopplegg eller resultater har anvendelsesmuligheter i foretakssammenheng. Pedagogiske kvalifikasjoner, særlig i forhold til store studentgrupper, vil bli vektlagt og bør dokumenteres med kursevalueringer. Mye av metodeundervisningen gis i bachelorstudiet hvor undervisningsspråket er norsk/skandinavisk. Stillingen vil bli besatt på grunnlag av en samlet vurdering av faglige kvalifikasjoner, pedagogiske evner og personlige egenskaper.

Den som tilsettes, må rette seg etter de bestemmelser som til enhver tid gjelder for stillingen. Nytilsatte kan bli pålagt å gjennomføre et kortere pedagogisk kurs.

Stillingen vil bli lønnet etter Statens lønnsregulativ for førsteamanuensis (kode 1011). Lønnsplasseringen vil bli avtalt ut fra den enkelte søkers kvalifikasjoner i samsvar med høyskolens lønnspolitiske retningslinjer. Fra lønnen trekkes 2 prosent som innskudd i Statens Pensjonskasse.

Søknad med CV og opplysninger om utdanning, praksis, vitnemål samt liste over vitenskapelige arbeider og annen informasjon som kan ha betydning for bedømmelsen av søkernes kvalifikasjoner, sendes elektronisk via våre nettsider www.nhh.no. Søknadsfristen er 7.1.2011. Denne fristen gjelder også for innsending av vitenskapelige arbeider (inntil 10 stykker).

På bakgrunn av et personalpolitisk mål om at arbeidsstyrken skal gjenspeile befolkningssammensetningen generelt, både når det gjelder kjønn og kulturelt mangfold, oppfordres spesielt kvinner og personer med minoritetsbakgrunn til å søke stillingen.

Dersom søkere står tilnærmet likt, vil kvinnelige søkere bli foretrukket.

For nærmere opplysninger om stillingen, kontakt instituttleder ved Institutt for foretaksøkonomi, professor Frode Sættem, på tlf. 55 95 92 72, eller via e-post frode.sattem@nhh.no.

For spørsmål vedrørende søknadsprosessen, kontakt førstekonsulent på HR-avdelingen, Heine Nilsen, på tlf. 55 95 93 90, eller via e-post heine.nilsen@nhh.no.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive