Første rektorkull uteksaminert

Rektorskolens første kull (foto: Knut André Karlstad)

I et års tid nå har 200 rektorer fra hele landet blitt plassert på skolebenken selv, for å bli bedre ledere. På fredag var det eksamen for 19 av dem på NHH.

29.11.2010 - Knut André Karlstad


Rektorskolen er et nasjonalt ledelsesutviklingsprogram som er iscenesatt av Utdanningsdirektoratet. I alt fire leverandører har satt rektorer fra alle skoletrinn tilbake på skolebenken. AFF er en av dem. Dette statlige initiativet skal bidra til at utdanningen av rektorene blir mer helhetlig.

Fredag disputerte "studentene", etter at både eksamen og avhandling var levert. Arne Kjøde fra AFF har sammen med Tore Hillestad fra NHH vært faglig ansvarlig. Han synes programmet har levd opp til forventningene.

Arne Kjøde
Arne Kjøde, AFF.
Foto: Sigrid Folkestad

- Vi er fornøyd. Vi har jo kjørt en del lignende programmer tidligere, som bedriftsinterne programmer, så vi har erfaring. Det som er nytt for oss i denne sammenheng er skoleledelse. Verken NHH eller AFF har vært mye inne på skoleledelse tidligere så vi har inngått samarbeid med andre aktører som har vært inne og forelest. Vi har lært ganske mye om skole, sier han.

Et nytt rektorkull er allerede i gang med sine samlinger. AFF har fått konsesjon til å kjøre programmet i fem år.

Etter bestått eksamen på fredag var det mottagelse og diplomutdeling på Stupet. Så fortsatte eksamensfesten med middag i byen.

Du kan lese mer om Rektorskolen i neste nummer av NHH Bulletin.


Disputas
MUNTLIG. Rektorene måtte forsvare avhandlingene sine. Opponent var professor Katarina Östergren fra Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap.
Foto: Knut André Karlstad
Rektorskolen 2009-10
KLASSEBILDE. Rektorskolen 2009-10.
Foto: Knut André Karlstad
Rektorer
SKOLEAVSLUTNING. Etter bestått eksamen var det diplomutdeling på Stupet. Her er noen av rektorene i samtale med NHH-rektor Jan I. Haaland.
Foto: Knut André Karlstad

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive