Diskuterte økonomi og satsingsprogram

NHH-styret (Arkivfoto: Helge Skodvin)

Økonomirapporter, foreløpig behandling av 2011-budsjettet og status og videre planlegging for handlingsprogrammet NHH 2021 var blant sakene som ble diskutert i NHH-styret torsdag.

05.11.2010 - Asle Haukaas


Sakslisten for høstens andre styremøte inneholdt en rekke økonomirelaterte saker, blant annet tertialrapport for 2. tertial 2010 og en orientering om lokale lønnsforhandlinger.

Styret kom også med innspill til og føringer for det videre budsjettarbeidet før det endelige budsjettet skal vedtas i desember.

NHH 2021

Styret ble også oppdatert på og diskuterte planlegging av handlingsprogrammet NHH 2021.

Satsingen har vakt betydelig oppsikt, og rektor Jan I. Haaland kunne fortelle om gratulasjoner fra tre statsråder.

Styret diskuterte her viktigheten av faglig engasjement og intern oppbakking for at programmet skal få enda mer gehør og støtte i næringsliv og andre partnere.

Et forslag var at styret fikk en årlig anledning til å diskutere framgangen i programmet og eventuelle nye forslag til satsinger, siden få vet i dag hva som er ønskelig om ti år.

Vil innlemme fagkommunikasjon

Styret vedtok et forslag om å innlemme forskningsfeltet fagkommunikasjon i NHHs doktorgradsprogram.

I dag blir Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjons (FSK) doktorgradskandidater tatt opp ved HF-fakultet på UiB. Ved oppnådd grad bidrar dermed disse kandidatene til den resultatbaserte finansieringen ved UiB selv om NHH har hatt de største kostnadene.

Ordningen oppstod fordi NHH tidligere tildelte graden doctor oecon. Overgangen til PhD har utvidet forskningsområder, og samtidig har FSK styrket kompetansen og kapasiteten sin, slik at de nå i større grad kan ta seg av veiledningsoppgaver.

Vedtaket ble at fagkommunikasjon blir innlemmet som en spesialisering i NHHs doktorgradsprogram under forutsetning om at dette ikke har konsekvenser for ressursfordelingen i doktorgradsprogrammet.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive