Viktig sikkerhetsoppdatering for Vista-maskiner

Windows Vista (Illustrasjonsfoto)

Mandag 10. mai klokken 10 aktiverer IT-avdelingen en viktig sikkerhetsoppdatering for NHH-datamaskiner som bruker Windows Vista. Les informasjon om bakgrunn for og gjennomføring av oppdateringsprosessen her. In English

07.05.2010 - Red.


Som et ledd i sikkerhetssystemet NHH har i dag må alle datamaskiner jevnlig oppdateres med viktige sikkerhetsoppdateringer.

Som regel vil disse oppdateringene utføres automatisk på nattetid uten at brukerne merker noe til det. Kritiske sikkerhetsoppdateringer vil kreve omstart av maskinen.

Vi må nå få distribuert Windows Vista Service Pack 2 til de maskiner som fortsatt kjører Windows Vista med Service Pack 1.

Dette er ikke bare en sikkerhetsoppdatering. For at brukere av Windows 7 skal få full nytte av filserverfunksjonaliteten i operativsystemet trengs en oppdatering. Brukere av Vista med Service Pack 2 vil få den samme funksjonalitet, mens de som kjører Vista Service Pack 1 risikerer å miste funksjonalitet.

IT-avdelingen vil aktivere denne oppdateringen mandag 10. mai klokken 10.00.

Installasjonen av Service Pack 2 vil skje neste gang du logger inn på maskinen. Prosessen vil gå minimert og i bakgrunnen. Avhengig av maskintype vil denne installasjonen kunne ta fra 12 til 20 minutter. Man kan arbeide på maskinen mens dette skjer.

Når installasjonen av Service Pack 2 er ferdig vil maskinen vise en dialogboks som forteller at maskinen vil ta en automatisk omstart etter 10 minutter. Dette gir god tid til å lagre og lukke alle åpne dokumenter og filer.

Selve omstarten vil ta litt lengre tid enn vanlig. Deretter er det bare å logge inn på vanlig måte.

Brukere som har Windows 7 eller allerede har Vista med Service Pack 2 på maskinen vil ikke bli berørt av denne oppdateringen.

Vi oppfordrer alle om å logge ut og inn igjen etter det annonserte tidspunktet, slik at oppdateringen blir tilgjengelig på alle aktuelle maskiner. Dette er uansett noe som alle med Vista Service Pack 1 må igjennom.

Oppdateringsløsningen vil kjøre frem til 1. juni 2010. De som da ikke har gjennomført oppdateringen kan risikere å miste noe funksjonalitet mot eller tilgang til filserver fordi denne funksjonaliteten ikke lengre vil fungere på Vista uten Service Pack 2.

IT-avdelingen


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive