Klas Rønning 50 år

Klas Rønning (Arkivfoto)

Økonomisjef Klas Rønning fyller 50 år i dag, torsdag 6. mai.

06.05.2010 - Red.


I dag fyller vår utmerkede økonomisjef Klas Rønning 50 år.

Med bl.a. siviløkonombakgrunn fra NHH, samt tilleggsutdanning fra UiB, startet Klas sin karriere i 1988 som studieveileder i studieadministrasjonen.

Etter tre år i stillingen ble han forespurt om å tiltre en stilling i høyskolens kursvirksomhet for å arbeide med utvikling av nye studietilbud.

Tidlig i 1996, etter mer enn fire år ved NHHK, fikk Klas sin første administrative lederstilling ved ett av forskningssentrene ved UiB, bl.a. med ansvar for en økonomistyring på ca. 20 millioner og personalansvar for ca. 30 ansatte.

Klas trivdes imidlertid tydelig enda bedre på NHH, for i 1998 var han tilbake på NHH og da med økonomiavdelingen som arbeidssted.

Det er som økonomisjef de ansatte kjenner Klas og den stillingen har han hatt siden 2002.

Det er en respektert og avholdt økonomisjef som styrer NHHs økonomi. For en institusjon som NHH er det viktig å holde god orden i egen økonomi og Klas er i denne sammenheng sentral.

Sammen med sine ansatte på økonomiavdelingen sørger Klas for at NHHs økonomiforvaltning holder meget høy standard og kvalitet - noe som regelmessig blir bekreftet ved gode tilbakemeldinger fra ledelsen og styret når regnskap, årsbudsjett og langtidsbudsjett m.m. er til behandling.

Klas er ikke bare en dyktig leder. Han er en svært god leder som tar vare på sine ansatte, og er derfor en svært populær leder som i dag skal feires.

Hans gode menneskelige egenskaper og solide innsikt i NHHs virksomhet har også vært avgjørende for at ledelsen har ønsket at Klas skal ha et lederansvar for personal- og organisasjonsavdelingen inntil det er avklart hvordan NHHs overordnede administrative organisasjonsstruktur skal se ut i fremtiden.

Klas er en sentral medarbeider i den administrative ledergruppen. Med sitt sterke engasjement for NHH og sitt utadvendte og behagelige vesen har Klas med årene opparbeidet seg en betydelig posisjon og nettverk både i det vitenskapelige og administrative miljøet.

På vegne av NHHs ledelse, herunder ledergruppen og alle venner ved NHH, ønsker vi Klas til lykke med 50 årsdagen og med et ønske om at NHH får god nytte og glede av Klas i mange år fremover.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive